SHARE

La poalele munţilor Aninei se înalţă Biserica din Ciclova-Montană, Sanctuar Marian vizitat mai ales de comunităţile croate, cehe, germane și maghiare din zona Banatului-Montan a Diecezei de Timişoara. În ziua de 2 iulie 2017, cu ocazia Sărbătorii „Vizita Sfintei Fecioare Maria la Elisabeta”, va avea loc pelerinajul comunităţilor catolice croate și germane din Dieceza de Timişoara.

Programul celebrărilor începe deja sâmbătă, 1 iulie 2017, la orele 19.00 având loc o Sfântă Liturghie celebrată în limba croată. Duminică, 2 iulie 2017 pelerinii care sosesc la această sărbătoare vor participa la o Sfântă Liturghie oficiată începând cu orele 8.30 de către Pr. Petar Dobra, paroh de Clocotici, această celebrare fiind totodată una aniversară, pr. Dobra sărbătorind 40 de ani de la hirotonirea întru preot. La orele 10.15 va avea loc un concert al corului „Franz Stürmer“ și al grupului „Intermezzo“, ambele din Reșița. La orele 10.30 va avea loc prezentarea cărții Pr. Martin Jäger intitulat: Der Wallfahrtsort Maria Fels in Deutsch-Tschiklowa im Banater Bergland. Ein Wallfahrtsbüchlein.

Înainte de Sf. Liturghie va avea loc, în biserică, devoțiunea Calea Sf. Cruci. Sfânta Liturghie în trei limbi va fi celebrată începând cu orele 11.30 de către Pr. Martin Jäger, paroh de Anina împreună cu Pr. Peter Zillich, originar din Banat, actualmente în Germania, celebrare urmată de rugăciuni la statuia Maicii Domnului și la Sfânta Cruce. La orele 13.00 Pr. Novița Drăghia, paroh de Breștea va celebra o Sfântă Liturghie în limba bulgară în prezența pelerinilor din această localitate.