Numai prin credință crește Biserica. Dacă într-adevăr avem această credință, dacă există în noi această convingere, dacă într-adevăr ne-am întâlnit cu Isus Cristos cel viu și El a intrat în viața noastră, atunci trebuie doar să dăm mai departe această veste: Cristos a înviat. Cristos cel înviat trebuie să rămână realitatea centrală în viața noastră – a subliniat Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timişoara în omilia sa rostită în biserica parohială ”Millennium” din Timișoara II Fabric în cadrul Sf. Liturghii din Noaptea Învierii.
Celebrarea Vigiliei Pascale a început la ora 20.00, în fața bisericii parohiale ”Millennium” din Timișoara II Fabric cu ritualul Sfinţii Focului, după care cei prezenți au intrat cu lumina nouă, binecuvântată, în biserică unde s-a intonat Praeconium-ul Pascal (Imnul bucuriei pascale). Celebrarea s-a continuat cu Liturghia Cuvântului, formată din mai multe lecturi şi Pasalmi din Vechiul şi Noul Testament, apoi Excelenţa Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan a sfinţit apa, iar credincioșii și-au înnoit promisiunile de la botez.
Sf. Liturghie s-a încheiat cu procesiunea de înviere și binecuvântarea cu Preasfântul Sacrament.
În Duminica Sf. Paști, 21 aprilie, Excelenţa Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timişoara a celebrat Sf. Liturghie în limba maghiară în biserica parohială din Timișoara III Elisabetin.