Excelența Sa Iosif Csaba Pál, Episcop diecezan de Timișoara, și-a sărbătorit în data de 3 decembrie 2018 aniversarea vârstei de 63 de ani în mijlocul membrilor Capitlului Catedral, al clerului și persoanelor consacrate, al angajaților Ordinariatului Episcopal și al celor ai Federației Caritas a Diecezei de Timișoara.

Momentul festiv a fost deschis cu o alocuțiune rostită de părintele vicar general, Mons. Johann Dirschl, în numele Episcopului emerit Martin Roos și al tuturor celor prezenți, în limbile germane, maghiară și română. Redând cuvintele unui poem german, vicarul general a arătat că urarea tuturora pentru Episcopul Diecezei, ca și pentru fiecare creștin, este aceea de a avea lumina soarelui în suflet, deoarece având acest soare în inimă, chiar și cea mai posomorâtă zi viața unui om este suportabilă, putând deveni chiar însorită.

După cântecul tradițional „La mulți ani!”, cântat și el tot în trei limbi, Episcopul diecezan a răspuns gândurilor exprimate la adresa sa, întărind idea luminii interioare, luminii care ne ajută să facem lumea din jur mai luminoasă și mai bună și care ne ajută să transformăm mediul nostru de viață și de muncă – episcopia, Caritas-ul sau parohiile – într-o familie, într-un loc de comuniune și armonie, spre mai mare slavă a lui Dumnezeu. În încheiere, toți cei prezenți au luat parte la o mică agapă, având posibilitatea unei întâlniri atât cu Episcopul, cât și cu ceilalți preoți, cu persoanele consacrate și cu colaboratorii Ordinariatului Episcopal.

La mulți și fericiți ani! Mult har, pace, binecuvântare și lumină în suflet pentru slujirea la care ați fost chemat!

(text&foto: Claudiu Călin)