A V-a întâlnire a familiilor vorbitoare de limbă maghiară a avut loc în data de sâmbătă, 23 martie 2019 în parohia Zimandu Nou, jud. Arad. Acest eveniment face parte integrantă din programul pe anul 2018-2019, dedicat pastorației familiilor în Dieceza de Timişoara.
De data aceasta, întâlnirea a fost organizată la Zimandul Nou, unde cei prezenți au fost primiți cu o căldură sinceră în căminul cultural al localității. La începutul zilei parohul locului Pr. Péter Szabó, canonic catedral, i-a salutat pe toți cei prezenți, după care Pr. Zsolt Szilvágyi, vicar episcopal pentru probleme pastorale, paroh de Timișoara IV Iosefin, a făcut o scurtă introducere, prezentând etapele acestei zile comunitare. Tema aleasă a fost prezentată de familia Veres, de la Oradea, care au vorbit despre Apostolatul familiilor. Soții Veres au oferit multe idei pentru construirea și trăirea unei căsnicii în trei, formată din doi soți şi Dumnezeu. Despre funcționalitatea acestor idei au purtat un discurs de tip „masă rotundă“ familiile Piklor-Pusa, Dotterer-Kiszely, Marossy-Holcz şi Antal, dialogul fiind moderat de Sr. M. Böbe Tari, soră mariană de Schönstatt. Participanții au discutat foarte deschis despre problemele de credință din familiile lor, după care au reuşit să aprofundeze tematica propusă şi în grupuri mici
După prânz a urmat un plen, iar apoi familiile au participat la devoțiunea Calea Sf. Cruci. Ziua a fost încununată de Sf. Liturghie celebrată de Excelența Sa Iosif-Csaba Pál episcop de Timişoara, momentul Jertfei Euharistice ridicând sufletele celor prezenți la o trăire cu totul specială a zilei comunitare.
În timpul programelor, în paralel au avut loc activități pentru copii, asigurate de către pedagogi, iar părinții au putut lua parte liniştiți la program.
Text: Pr. Csaba Váncsa