S-a aprins și cea de a doua lumânare de pe Coroana de Advent! Sâmbătă, 7 decembrie 2019 la ora 16.00 în organizarea Centrului Diecezan de Tineret din Cadrul Episcopiei Romano-Catolice din Timişoara şi a Parohiei Romano-Catolice Arad-Șega, a avut loc aprinderea celei de-a doua lumânări pe coroana de Advent în biserica locală. La eveniment au participat tinerii catolici din Arhidiaconatul de Mureș. La această celebrare, din partea Centrului Diecezan de Tineret a fost prezent Pr. Daniel Dumitru, paroh de Oravița, colaborator în domeniul pastorației tineretului și Sr. Erika-Mária Bukovics, referent diecezan pentru tineret. Părintele Dumitru și Sr. Erika Maria au pregătit această întreagă după-masă împreună cu tinerii. La programul spiritual a participat și Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timișoara, care în deschidere i-a întrebat pe tineri dacă sunt fericiți, iar dacă sunt fericiți, atunci de ce?! Episcopul le-a mărturisit tinerilor, că el este foarte fericit, că-l are aproape pe Isus și el speră ca și tinerii să simtă la fel.
În cadrul acestei după amieze tinerii au ținut o meditație în care au descris scopurile lor pentru acest timp sfânt, în care așteaptă Nașterea Mântuitorului. Unii tineri au dat și mărturie spunând: „În acest timp dăruiesc mai mult timp părinților, ba chiar când sunt cu ei nu i-au telefonul cu mine. Stau mai puțin timp pe rețelele de socializare.”
Un alt tânăr a spus: „Nu te teme de smerenie, chiar dacă altul râde de tine, nu pune la inimă! Îndrăznește să cazi și îndrăznește să te ridici! Fii tu însuți: nu cumpăra pantofi de firmă, iPhone să creadă ceilalți că ești cel mai bogat din lume. Mai bine speră în lucruri ce nu sunt trecătoare: speranța în Dumnezeu este o comoară de durată!”
Cei prezenți au putut să primească un impuls foarte puternic pentru acest timp de Advent, în care dacă nu și-au propus nimic, încă o mai pot face. Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă unde cu toții și-au putut împărtăși experiențe din prima săptămână de Advent.
Pr. Váncsa Csaba