Asociația „Bancă pentru Colectarea și Distribuirea Alimentelor“ are de foarte puțină vreme o filială și în Banat. În data de 2 iunie 2020 s-au pus bazele primei astfel de bănci și în Timișoara, în Banat, pe teritoriul Diecezei de Timișoara, cu sprijinul Pr. dr. Davor Lucacela, paroh romano-catolic de Jimbolia.
După aproape doi ani de discuții și analize, Dl. Gabriel Sescu, președintele „Băncii pentru Colectarea și Distribuirea Alimentelor“ București – partener acceptat FEBA – a sosit în zona noastră pentru a deschide împreună cu noi o filială a băncii, la Timișoara, care să acopere județele Arad, Timiș și Caraș-Severin, așa cum există deja filiale și în orașele Roman, Brașov, Cluj și Oradea.
Această asociație a fost înființată în 2016, din dorința membrilor fondatori de a pune în slujba societății un instrument prin care produsele alimentare și de igienă personală aflate în termen de valabilitate să fie colectate, depozitate corespunzător și apoi distribuite gratuit organizațiilor care oferă servicii persoanelor defavorizate.
Banca pentru Alimente de la București a ajuns să colecteze și să distribuie nevoiașilor peste 340 de tone de alimente pe an, produse strânse de la marii producători și marile depozite, respectiv de la supermarketuri.
„Deși Dl. Sescu m-a rugat să facem acest lucru acum doi ani, de abia acum am reușit să găsim parteneri care să dispună de hale cu sistem de răcire, mașini și camere frig, pentru a putea face față colectării și depozitării alimentelor, respectiv distribuirii către nevoiași și ONG-uri care se ocupă cu îngrijirea acestora, cămine pentru persoane vârstnice, centre pentru persoane cu dizabilități, cantine sociale.“ – relatează Pr. dr. Davor Lucacela pe pagina sa de Facebook.
Partenerii filialei Băncii de Alimente Banat sunt două primării care vor beneficia și ele de ajutor pentru persoanele cu risc mare de sărăcie de acolo și mai mulți reprezentanți ai mediului de afaceri care sunt dispuși să ajute ca acest proiect să pornească fără mari eforturi.
Cu toții sunt recunoscători domnului Sescu pentru încrederea pe care o are în persoanele care sunt direct implicate în acest proiect și tuturor binefăcătorilor pentru sprijinul imens!

ÎMPREUNA ÎMPOTRIVA RISIPEI DE ALIMENTE!
ÎMPREUNA ÎMPOTRIVA SĂRĂCIEI!