Azi 11 februarie 2020 Pr. dr. Davor Lucacela, paroh de Jimbolia, a fost primit la sediul din Timișoara, Piața Victoriei, al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a jud. Timiș, de către doamna Florica Chiriță, președintele executiv al acestei importante instituții timișene.
Tema întâlnirii a constituit-o conservarea și valorificarea patrimoniului cultural comun, alcătuit atât din monumente – asemenea bisericii din cărămidă, din cartierul Jimbolia-Futok, ridicată de renumiții fabricanți de cărămidă și țiglă „Bohn“ – cât și a celui spiritual-cultural, alcătuit din obiceiuri, porturi populare, valori și tradiții, dar și din evenimente din calendarul nostru religios-cultural.
„Concretizarea efortului comun la care dorim să ne angajăm, ar fi introducerea acestora într-un circuit cultural și turistic. CCIAT are un potențial enorm de promovare în mediile de afaceri autohtone și din străinătate, fiind prezentă la toate forumurile interne și internaționale. Am mulțumit pentru prezența la Jimbolia, în bisericile noastre, a delegaților Camerei de Comerț cu ocazia vizitelor Ambasadorului Republicii Croația și pentru amabilitatea de a prezenta Excelentei Sale realitățile din județul Timiș. De asemenea am convenit să organizăm și o întâlnire a CCIAT cu noul Ambasador al Croației, care ne va vizita cu ocazia sfințirii lucrărilor de renovare a monumentului ecleziastic din cartierul jimbolian Futok, lăcaș de suflet al cărui acoperiș a fost renovat de foarte curând. Întâlnirea a avut loc într-o atmosferă deosebit de frumoasă, marcată de eleganță și profesionalism, fapt pentru care aduc sincere mulțumiri și pe această cale” – ne-a declarat părintele-paroh de Jimbolia, dr. Davor Lucacela.