Sub acest motto s-a desfășurat între 22-24 noiembrie cursul de animatori pentru grupurile de tineri din dieceza noastră, care a început anul trecut. Părintele Episcop Iosif Csaba Pál a înmânat unui numpăr de 12 tineri diploma de animatori. Pregătirea animatorilor este o parte importantă a muncii cu tineretul. Ca responsabili, considerăm că este important ca animatorii să fie în măsură de a organiza programe pentru tineret în parohiile de unde provin, respectiv în tabere. Formarea animatorilor este alcătuită din trei module, care au avut loc în trei weekenduri.
Modul I- Identitate – Cunoaşte-te mai bine şi cunoaşte-ţi valorile.
Modul II- Power Team – O echipă adevărată. Tinerii vor cunoaşte cele cinci stele ale animatorului (puncte forte?): cunoaştere, comunicare, colaborare, caritate şi climat. Centrul stelelor îl reprezintă Isus Cristos; împreună suntem o adevărată POWER-ECHIPĂ.
Modul III- Misiunea comună – În acest modul tinerii primesc sarcini, care trebuie să le rezolve singuri, de exemplu: pregătirea adoraţiei euharistice, redactarea rugăciunii credincioşilor.
Fiecare modul constă dintr-o parte teoretică, cateheză, o parte practică, învăţarea de jocuri, Sfântă Liturghie, rugăciuni, activităţi în grup.
Despre ce a însemnat pentru ei acest curs, ne-au relatat doi tineri participanți:
„În acest weekend m-am simţit ca într-o familie mare, unde am avut parte de bucurie, momente de neuitat alături de cei dragi. În prima zi am fost cam timidă, dar am reuşit să mă deschid spre colegii mei cu care am colaborat foarte bine. Pentru mine a fi un bun animator înseamnă să mă dedic cu totul semenilor mei şi să-i ajut. Doresc să mulţumesc organizatorilor cursului pentru aceste zile de neuitat.”

„În acest weekend am aprofundat mai mult cea ce înseamnă rugăciunea, adoraţia şi Sfânta Liturghie. În seara de sâmbătă ne-a vizitat părintele Episcop Iosif Csaba Pál, care a înmânat şi diplomele pentru terminarea ultimului curs. Acest timp petrecut împreună a fost un timp în care am putut medita ce înseamnă o viaţă de animator; oricât de răniţi sau trişti am fi, nu trebuie niciodată să uităm de cel de lângă noi, deoarece toţi suntem o familie, dar şi copii ai lui Dumnezeu. De asemenea vrem să mulţumim din toată inima responsabililor diecezani pentru tineret, care ne-au îndrumat timp de trei cursuri pentru a ajunge „animatori de cinci stele”.
Ne bucurăm pentru cei 12 tineri entuziasmaţi cu care vom clădi împreună viitorul pastorației tinerilor în Dieceza de Timişoara. Totodată le dorim animatorilor ca şi pe viitor să rămână în inimile lor flacăra aprinsă a lui Isus şi aceasta să o împartă cu ceilalţi tineri.