1. Familia Werth este ultima familie de șvabi bănățeni din comuna Peciu Nou, Timiș. Strămoșii lor au construit aceastălocalitate bănățeană, au luptat în două războaie mondiale, au supraviețuit deportărilor, au sprijinit comunitatea, iar descendeții lor, după 1990, au sprijinit la într-ajutorarea cu obiecte către căminele „Caritas“ din Peciu Nou, respectiv alte familii modeste.
    În data de 19 mai 2020, un incendiu devastator a mistuit micuța locuință a familiei, greu încercată și în trecut de nenorociri. Un morman de praf. Atât a mai rămas din ceea ce cândva a fost căminul familiei Werth. Tristețe combinată cu speranță, e tot ce am putut să citesc pe fețele lor.
    În poză îi avem (de la stânga la dreapta) pe Peter, Mario și Elisabeta Werth (mama lui Mario și sora lui Peter). Nu apare în fotografie fratele mic a lui Mario, dar situația rămâne la fel: au rămas sub cerul liber, și la mila rudelor sau a prietenilor.
    Dar cu toții, împreună putem schimba asta! Ne-am hotărât să ne unim și să oferim un cămin nou familiei Werth. Până în 25.05.2020 s-au strâns aproape 3.000 euro (aprox 14.000 lei), dar totuși suntem foarte departe de banii necesari unei locuințe (minim 10.000-15.000 euro). Este nevoie de măcar 10.000 euro (aprox. 50.000 lei) pentru a putea fi demarat începutul unui proiect sau pentru a se achiziționa un modul – se intenționează realizarea unei case din module. Fără această sumă, familia rămâne condamnată la o viață din mila cunoscuților.

Cum poți ajuta?
Donează prin transfer bancar, sau dacă nu, lasă pe grupul de facebook: Casă pentru familia Werth obiecte la vânzare, cu prețuri modice, iar sumele obținute donează-le către această familie greu încercată. Distribuie și adaugă cât mai mulți prieteni posibili pe acest grup!
Pentru donații directe, la casa numărul 126, pe strada Bisericii, este mereu poarta deschisă!
Inițiativa umanitară este lansată de însuflețiții tineri: d-na Sawan Hadina, dl. Sebastian Suciu, cu sprijinul Părintelui Tiberiu Benescu, preot-paroh ortodox român din Peciu Nou.
Episcopia Romano-Catolică de Timișoara sprijină acțiunea și îndeamnă toți creștinii să ajute această familie lovită de necazuri. Federația Caritas a Diecezei Romano-Catolice de Timișoara, în contact Episcopia Romano-Catolică menționată și cu Parohia Ortodoxă Română Peciu Nou se alătură campaniei de ajutorare, urmând a sprijini familia cu dotări interioare, casnice necesare viitoarei case a familiei Werth.
Bunul Dumnezeu să vă răsplătească însutit eforturile și mărinimia!

Cont euro/lei/lire/dolari/etc, titular:
Sawan Hadina, în Peciu Nou, Timiș, România:
RO97INGB0000999905371122
BIC / SWIFT : INGBROBU
deschis la ING Timișoara