„În această rețea s-au înscris deja aproximativ 250 de persoane, mai exact 247, dintre care peste 100 s-au înregistrat și participă la această întâlnire” – a menționat P. István Barazsuly SDS, parohul comunității din Timișoara III. Elisabetin în cadrul întâlnirii membrilor ”Rețelei de rugăciune pentru vocații spirituale”, organizat în biserica parohială Preasf. Inimă a lui Isus în după-amiaza Duminicii Bunului Păstor, 21 aprilie, sărbătoare și zi de întâlnire anuală tradițională. La invitația organizatorilor prelegerea din acest an a fost ținută de Pr. Zoltán Máthé, paroh de Timișoara V. Mehala, având ca temă: ”Sf. Anton și rugăciunea”. În acest context, referentul a relatat: „Rugăciunea provine din sfințenia la care suntem chemați. Sfințenia este darul lui Dumnezeu și este oferită fiecărui om. Sf. Anton de Padova îmbină rugăciunea cu tot ceea ce înseamnă în viața călugărească ascultare. Ascultarea înseamnă că trăim Evanghelia în fiecare zi în acel domeniu în care ne-am redescoperit vocația, chemarea. Este vorba despre căutarea lui Dumnezeu. Sf. Anton caută doar ceea ce este esențial. Pentru un creștin, esențiala este mântuirea. Cel care Îl caută pe Dumnezeu trebuie să fie gata pentru un nou început. Unde ne învață Sf. Anton despre modul de a fi creștin? Ceea ce el scrie în Sermones (Predici) arată bogăția spirituală și rugăciunea Sf. Anton de Padova. Despre rugăciune el a spus următoarele: «Rugăciunea este raportul de dragoste care îl îndeamnă pe creștin la o dulce convorbire cu Dumnezeu, convorbire care creează o bucurie inefabilă și cufundă tot omul în contemplarea lui Dumnezeu».“ În continuare participanții împărțiți în 10 grupuri mici au căutat împreună răspunsuri la întrebările: Cum trăiesc Evanghelia în fiecare zi?, Cum îl caut pe Dumnezeu în viața de fiecare zi? și Care sunt fundamentele rugăciunii mele?
După Adorația Euharistică și recitarea Sf. Rozariu euharistic, programul s-a încheiat cu Sf. Liturghie de mulțumire celebrată de către P. István Barazsuly SDS. În omilia sa parohul în legătură cu vocația sacerdotală a subliniat: ”Sigur, avem nevoie de preoți, ne rugăm pentru aceste vocații, totodată multora le este frică, nu cumva copilul lor să devină preot, călugăriță sau persoană consacrată.”
La sfârșitul întâlnirii, în numele organizatorilor, d-na Clara Balint le-a mulțumit tuturor pentru participare și pentru contribuția adusă în vederea bunei desfășurări a programelor.
Ce este Rețeaua de Rugăciune? Este un angajament voluntar de rugăciune, făcut personal sau în familie, pentru vocații sacerdotale și pentru viața consacrată. „Rețeaua“ a fost înființată la Timișoara în data de 22 noiembrie 2009, la inițiativa Surorilor Salvatoriene din Timișoara-Elisabetin și a preotului paroh de atunci P. Laus Nikolaus SDS. Membrii rețelei se angajează ca îndeplinind jurămintele personale, să se roage sau să săvârșească fapte bune pentru această cauză, într-o zi, la alegere, a fiecărei luni, participă lunar la o Adorație Euharistică și la întâlnirile anuale, respectiv atrage noi membri în rețea. În prezent, majoritatea membrilor sunt de confesiune romano-catolică și greco-catolică din Timișoara, Arad, Reșița, Deva și Lugoj, respectiv din Austria, Germania și Israel.

Biroul de Presă al Episcopiei de Timișoara