În cadrul turneului de concerte din România, orchestra „Junge Philharmonie” Ostwürttemberg din Germania a susținut marți, 3 septembrie 2019 începând cu ora 19.00 un concert simfonic în biserica parohială romano-catolică Millennium din Timişoara II Fabric sub înaltul patronaj al doamnei secretar de stat Friedlinde Gurr-Hirsch, Alteței Sale Regale Eberhard, duce de Württemberg și al Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara.
Atât doamna secretar de stat, cât și Alteța Sa Regală au onorat manifestarea prin prezența lor, doamna Gurr-Hirsch adresând chiar câteva cuvinte muzicienilor și publicului prezent. Părintele canonic onorific János Kapor, parohul monumentalei biserici Millennium, dedicată Sfintei Fecioare Maria, asistat de dl. prof. univ. dr. Walter Kindl, moderatorul evenimentului, a urat bun-venit în acest lăcaș-emblemă a Timișoarei, atât orchestrei, cât și oficialităților și publicului ascultător.
Episcopia Romano-Catolică a fost reprezentatăde către Excelența Sa Martin Roos, episcop emerit. Între oaspeți s-a numărat și primarul general al localității bavareze Altötting și totodată vestit loc de pelerinaj marian, dl. Herbert Hofauer. Pe plan local, din partea Municipiului Timișoara, a fost prezent dl. primar Nicolae Robu. Consulatul Republicii Federale Germania a fost reprezentat de către dl. consul Ralf Krautkrämer. Numeroasa și talentata orchestră a fost dirijată cu măiestrie de dl. Uwe Renz. În program au figurat piese muzicale din creaţia compozitorilor Richard Wagner, Jules Massenet, Arturo Márquez, Wilhelm Stenhammar, Edward Elgar, Johann Strauss (fiul), Pietro Mascagni și Jerónimo Giménez. În cadrul manifestării au fost strânse donații pentru Fundația ”Timișoara ’89”.
Junge Philharmonie Ostwürttemberg e.V., din Germania, și-a încheiat turneul său în România, la Timișoara, unde a susținut un concert memorabil, la Biserica Romano-Catolică Millenium din cartierul istoric Fabric. Fondată în 1995, Junge Philharmonie Ostwürttemberg a devenit un adevărat ambasador cultural-muzical al regiunii din care provine.
Foto: Zoltán Pázmány (ADZ/BZ).
Text: Claudiu Călin