Sâmbătă, 14 decembrie 2019 biserica Sf. Ecaterina din Timișoara – Cetate a găzduit întâlnirea și concertul corurilor bisericești ale comunităților romano-catolice de etnie slovacă ”Cantate Domino” din acest an, eveniment organizat de Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România, Filiala Zonală Bihor. Conform programului, la acest eveniment au participat coruri din Diecezele de Oradea și de Timișoara, respectiv din județele Bihor, Arad, Sălaj și Timiș, care s-au prezentat cu cântece tradiționale de Advent și de Craciun.
Întâlnirea a început la ora 12.00 cu o Sf. Liturghie în biserică, celebrată de către Pr. Ján Mlinárcsik, paroh al Parohiei Romano-Catolice din Oradea-Cetate. Au concelebrat Msgr. Johann Dirschl vicar general, paroh de Timiöoara I Cetate, Pr. Anton Mercsák din Borumlaca și Pr. József Hajdú, paroh emerit.
După Sf. Liturghie a luat cuvântul dl. Adrian-Miroslav Merka, președinte Uniunii Democratice a Slovacilor și Cehilor din România, care a subliniat faptul că inițiativa organizării întâlnirilor corurilor a pornit de la Oradea, având scopul de a păstra și promova frumoasele obiceiuri, cântecele tradiționale și cultura comunităților romano-catolice slovace. În continuare, președintele U.D.S.C.R. a prezentat ansamblurile participante, care au evoluat în ordine alfabetică: Aleșd, Borumlaca, Budoi, Butin, Valea Cerului, Derna, Făgetu, Mădăras, Nădlac, Oradea, Șerani.
Timp de mai bine de o oră în biserica Sf. Ecaterina au răsunat cântece de Crăciun cunoscute și îndrăgite de aceste comunități, unele păstrate de mai multe decenii sau chiar secole și transmise din generație în generație. Membrii unor coruri au purtat chiar și costume populare tradiționale.
La sfârșitul concertului cei prezenți au cântat împreună celebrul colind de Crăciun „Stille Nacht”, prima strofă fiind intonată în limba germană ca mulțumire Msgr. Johann Dirschl, vicar general, pentru găzduirea acestui eveniment.