Sfântul Părinte Papa Francisc l-a numit ca episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia pe Dr. László Kerekes, paroh al Parohiei Romano-Catolice din Târgu Secuiesc, conferindu-i titlul de episcop titular de Tharros. Sf. Liturghie de consacrare a avut loc sâmbătă, 29 august 2020 la ora 10.30 în biserica de pelerinaj din Șumuleu Ciuc. Consacratorul principal a fost Excelența Sa Gergely Kovács arhiepiscop de Alba Iulia, co-consacratori fiind Excelențele lor dr. György Jakubinyi, arhiepiscop emerit de Alba Iulia și József Tamás episcop auxiliar emerit de Alba Iulia – a relatat site-ul romkat.ro. La acest eveniment deosebit a participat Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan de Timișoara.
László Kerekes s-a născut la data de 23 iulie 1968 în Târgul Secuiesc și a copilărit la Ghelința. Și-a început studiile la Ghelința apoi le-a continuat la Tg. Secuiesc. În anul 1986 după bacalaureat și-a continuat studiile în Seminarul Mic din Alba Iulia. În anul 1987 a început studiile filozofice și teologice în cadru Seminarului Mare din Alba Iulia. Din anul 1990 a studiat în Seminarul Central din Budapesta unde și-a terminat studiile în anul 1992. A fost hirotonit preot la data de 16 mai 1993 în biserica Sf. Emeric din Ghelința. Din anul 1994 și-a continuat studiile în cadrul Universității Sfântul Paul din Ottawa (Canada) unde a obținut licențiatul în dreptul canonic și mai apoi în anul 2004 doctoratul în drept canonic.
În timpul celor 26 de ani de preoție preacucernicul părinte dr. László Kerekes a luat parte în mai multe slujiri pastorale: între anii 1994-2000 a fost vicar judecătoresc al Tribunalului Bisericesc din cadrul Arhiepiscopiei de Alba Iulia, prefect și profesor de drept canonic al Seminarului Mare din Alba Iulia, din 1996 a predat retorică, omiletică și pedagogie. Este co-fondatorul revistei științifice Studia Theologica Transsylvaniensia din cadrul Seminarului Mare. Din 2004 devine preotul paroh al parohiei Fericitul Eusebiu din Tg. Secuiesc. Înafară de limba maternă vorbește cursiv limba română și limba engleză.