Anul acesta în perioada 16 – 17 a lunii noiembrie, corul Laudetur al Liceului Teologic Romano – Catolic Gerhardinum a participat la unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de muzică și teatru FestArt TM din Timișoara. Acest festival a fost organizat de LiveMuse Art din Timișoara și s-a desfășurat la Casa Studenților. Aflat la cea de-a II-a ediție, FestArt TM a fost gazda a zeci de tineri participanți de pretutindeni.
Elevii corului Laudetur s-au aflat în acest an, sub coordonarea, pregătirea și îndrumarea profesoarei de muzică Maria Valentina Cotinschi. Talentați și pasionați de cultura muzicală, elevii s-au pregătit intens și au studiat în mod aprofundat lucrările muzicale religioase din repertoriul ales: Mărire în cer lui Dumnezeu și Vino, Doamne – Tu iubirea mea.
Rezultatele spectaculoase nu au întârziat să apară, iar munca lor a fost răsplătită cu trofeul festivalului la secțiunea muzică corală. La această categorie, corul Laudetur s-a aflat în competiție cu alte trei coruri din județul Timiș.
De asemenea în cadrul acestui festival, la secțiunea canto divertisment, eleva Faur Alexia din clasa a IX-a a Liceului Teologic Romano – Catolic Gerhardinum, a obținut premiul de excelență la categoria 15-16 ani.
Elevii s-au descurcat ireproșabil, iar noi îi felicităm pentru frumoasele rezultate obținute la acest concurs.
Maria Antonela Cotinschi