Simbolul celui de-al 52-lea Congres Euharistic Internaţional, care va avea loc în septembrie 2020 la Budapesta, este o cruce de stejar înaltă de trei metri, decorată cu ornamente din bronz, ea fiind realizată în anul 2007 de artistul Csaba Ozsvári. Totodată, crucea îndeplinește și rolul unui relicviar, deoarece relicva Sfintei Cruci, aflată la mijlocul crucii de stejar este înconjurată de relicviile a încă 25 de sfinți și fericiți. Această cruce misionară este purtată prin mai multe dieceze, respectiv parohii și comunități din Ungaria, precum și în țările vecine.
Crucea misionară a ajuns în data de 18 martie a.c. în biserica romano-catolică „Preasfânta Treime” din Battonya (în română: Bătania, Ungaria), iar la acest eveniment au fost invitați de către Pr. István Bajnai, parohul acestei biserici și comunitățile romano-catolice din județele Timiș și Arad, din Dieceza de Timișoara. Astfel, la Sf. Liturghie solemnă care a fost celebrată la ora 16.00 de către Excelența Sa Dr. Endre Gyulay, episcop emerit de Szeged-Csanád, pe lângă mai mulți preoți din localitățile vecine, au concelebrat și oaspeți din Episcopia de Timișoara: Pr. Árpád Király, canonic, arhidiacon de Mureș, paroh de Arad-Șega, Msgr. László Wonerth, canonic, paroh de Timișoara VII Freidorf, Pr. Mihai Titi Dumitresc, arhidiacon al Banatului Montan, paroh de Lugoj, Pr. Tivadar Sándor paroh de Arad-Gai, Pr. Balázs Sándor, responsabil pentru pastorația bolnavilor din Arad, Pr. Miklós Erős, paroh din Ghioroc, Pr. László Balogh, paroh de Arad-Micalaca și Pr. Zoltán György, paroh de Iratoșu.
Din Parohia Romano-Catolică Timișoara VII Freidorf și Parohia Romano-Catolică Lugoj, la acest eveniment, au participat 42 de credincioși, care împreună cu Msgr. László Wonerth, paroh de Freidorf și responsabil diecezan pentru coordonarea pregătirii premergătoare Congresului Euharistic, au rostit rugăciunile din cadrul Adorației Euharistice și au participat alături de membrii comunității gazdă la această celebrare desfășurată înainte de începerea Sf. Liturghii.