În fiecare vacanță de vară Parohia Romano-Catolică Dudeștii Vechi organizează un „Campus de vară” pentru copii și tineri, manifestare care durează o săptămână. La astfel de activitate participă aproximativ 200 de copii. Cei mai mari, respectiv tinerii, devin animatorii copiilor mai mici.
Anul acesta, ne-am gândit, pentru o și mai bună organizare, să cerem ajutorul doamnei Imogen Tietze pentru a pregăti tinerii și copiii care vor deveni în această vară animatori. Astfel, doamna Tietze a acceptat invitația noastră și a venit să ne ajute, iar așa s-a organizat un curs de animatori, adresat copiilor și tinerilor cu vârstă cuprinsă între 15 – 25 de ani. La acest curs s-au înscris 25 de copii și tineri.
Acest curs s-a ținut sâmbătă, 8 februarie 2020 începând cu ora 10.00. Ziua a fost una foarte încărcată, activă, distractivă și plină de har. Printre temele pregătite de doamna Tietze au fost: rolurile într-un grup, colaborare în grup, conflictele într-un grup, pedagogia jocului și bineînțeles: nu a lipsit rugăciunea.
Duminică, întâlnirea tinerilor a început la ora 9 cu Laudele de dimineață, cu citirea și meditarea Evangheliei duminicale. Apoi, copiii și tinerii au participat la Sfânta Liturghie, după care a urmat să ne luăm rămas bun de la doamna Tietze cu care sperăm, și în continuare, la o colaborare. Îi mulțumim mult pentru tot ceea ce ne-a învățat, mulțumim părintelui paroh Petru Velciov și mulțumim copiilor și tinerilor care au fost dispuși să învețe și să participe la acest curs.
…și totuși, să știți că ceva nu le-a plăcut copiilor… că acest curs a durat atât de puțin !
„Voi sunteți sarea pământului. Voi sunteți lumina lumii.” (Mt 5, 13-14)