Vineri, 18 octombrie 2019 un grup de 60 de copii din Parohia Romano-Catolică Dudeștii Vechi s-au reunit în biserica parohială Sf. Fecioară Maria pentru a se alătura inițiativei fundației pontificale „Kirche in Not” intitulată „ Un milion de copii se roagă Rozariul – 2019 – pentru pace și unitate în lume” și organizată și în acest an, la nivel mondial, în luna sf. Rozariu.
Au participat 60 de copiii cu vârste între 6-18 ani, dar și câțiva părinți și bunici. Devoțiunea a început la ora 17.00 și s-au recitat Misterele de Lumină, urmate de Rugăciunea de Consacrare la Sf. Fecioară Maria. Părintele paroh Petru Velciov, împreună cu un grup de credincioși inimoși ai acestei parohii de limbă bulgară au coordonat devoțiunea mariană, alăturându-se curatelor rugi ale copiilor.
Ca să trezească o nouă conștiință față de tema „misiune”, Papa Francisc a proclamat luna octombrie 2019 ca o lună specială pentru misiune în întreaga lume. Sub motoul „Botezați și trimiși: Biserica lui Cristos misionară în lume”, cere să fie reaprins, prin inițiative pastorale și spirituale, zelul pentru misiune în întreaga lume. Accentul principal este pus pe trimiterea misionară personală a fiecărui creștin.
Foto: Alina Nedelcu
Text: Claudiu Călin, după informații de la Alina Nedelcu