Campionatul de fotbal i-a adus la Satu Mare pe preoții a cinci Dieceze romano-catolice, respectiv trei Eparhii greco-catolice, relatează site-ul catholica.ro. Meciuri pline de emoții au avut loc în Sala de Sport Both Katalin din Satu Mare pe 3 și 4 septembrie, când echipele diferitelor Dieceze și Eparhii catolice din România s-au confruntat în cadrul campionatului de fotbal Calix Sacerdotum. Preoții au arătat că stăpânesc bine mingea, se pricep și la fotbal, și pot da exemplu de un joc plin tehnică, de situații și de goluri.

Competiția organizată de Clubul Sportiv Român a avut semifinalele și finala miercuri, în urma cărora s-a stabilit și ordinea finală dintre diferitele echipe: medalia de bronz a fost cucerită de echipa Diecezei Romano-Catolice de Satu Mare, medalia de argint de echipa Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia, iar medalia de aur de echipa Diecezei Romano-Catolice de Iași. Campionii vor juca la europenele din februarie a anului viitor, la Praga, contra echipelor alcătuite de preoții altor țări.

Din Dieceza de Timișoara a participat o echipă formată din opt preoți, care în final s-a clasat a cincia în clasamentul de la încheierea campionatului.