Duminică, 16 iunie 2019, în cadrul sf. Liturghii celebrate în biserica parohială Imaculata Concepțiune din Caransebeș, vechi lăcaș al călugărilor franciscani, încă din secolul al XVIII-lea, cu prezențe ale acestui ordin, pe aceaste meleaguri, încă din timpul vieții sf. Francisc, Surorile Franciscane din localitate au sărbătorit jubileul 25 de ani de activitate la Caransebeș, dar și în alte puncte din Dieceza de Timișoara. Celebrantul sf. Liturghii și gazda momentului a fost Pr. Marin Matieș, parohul locului.
Sr. Hiltrud Wacker, responsabila pentru comunitățile din țara noastră, a adresat în numele surorilor, la începutul sf. Liturghii, un cuvânt de salut, credincioșilor și oaspeților prezenți, în care a prezentat un scurt istoric al activității franciscanelor în Banat.
La momentul Ofertoriului, în cadrul sf. Liturghii, au fost aduse la altar câteva daruri simbolice, legate de prezența cogregației franciscane la Caransebeș. La sfârșitul celebrării euharistice, a fost prezentat un power-point credincioșilor prezenți, în care s-a descris istoria, activitatea și proiectele dezvoltate la nivel local. Mulți dintre cei care au luat parte la Sf. Liturghie și la jubileu, în urma materialelor vizionate, au declarat că deși le văd zilnic și chiar cunosc pe surori, au rămas profund impresionați de activitatea lor socială, caritativă și educativă, pe care o desfășoară în serviciul celor sărmani, bolnavi sau pentru formarea celor mici. În încheiere credincioșii au fost invitați la o agapă fraternă în sala centrului parohial.
(Claudiu Călin, după informații furnizate de Sr. Mariana Muțiu FCJM)