Luni, 29 iunie 2020 a fost sărbătorit hramul bisericii romano-catolice Sf. Petru și Paul din localitatea Rafnic, jud. Caraș-Severin. Sf. Liturghie a fost celebrată cu începere de la ora 12.00 în fața bisericii, în mijlocul credincioșilor comunității locale, la umbra teilor seculari care au oferit astfel atât mireasma lor, dar și ocrotire împotriva arșiței soarelui de vară.
Celebrantul principal al sf. Liturghii a fost Pr. Novița Drăghia, fiu al satului, actualmente paroh de Breștea, concelebrând cu el Pr. Milan N. Sima, paroh de Slatina Timiș, Pr. Milan M. Sima, venit în vacanță de la studii, de la Roma, Pr. Nikola Lauš, directorul cancelariei diecezane, actualmente administrator interimar al parohiei Lupac și al filialei Rafnic, Pr. Veniamin Pălie, decan de Caraș și paroh de Reșița I. Maria Zăpezii, Pr. Ferenc Ebenspanger, paroh emerit, Dognecea, Pr. Mihai Milan Sima Sen., paroh de Orșova, Pr. Petar Dobra, paroh de Clocotici, P. Nikola Lauš Sen. SDS, preot-călugăr salvatorian în Timișoara III Elisabetin, Pr. Petru Rebegila, paroh de Carașova, Pr. Gheorghe Patașan, paroh de Moldova Nouă, Pr. Ioan Cădărean, curatorul Mănăstirii și Muzeului Maria Radna.
Numeroșilor credincioși din localitate, li s-au adăugat surori din Congregatio Jesu, fratele salvatorian Sorin Vrânceanu SDS, dar și angajații Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara, sosiți la invitația părintelui cancelar Pr. Nikola Lauš.
Evanghelia a fost rostită de Pr. Milan M. Mihai Sima în limba croată, iar de Pr. Ioan Cădărean în limba română. Predica a fost rostită de Pr. Milan N. Mihai Sima de la Slatina Timiș. Cadrul muzical al sf. Liturghii a fost asigurat de dl. Marian Duma, organistul și cantorul parohiei Lupac, împreună cu un grup de tineri.
După sf. Liturghie credincioșii au pășit în biserică, unde după câteva rugăciuni adresate în onoarea sf. Petru și Paul, ocrotitorilor lăcașului de cult (edificat la 1789), dar și pentru sufletul Pr. Marian Tynkul, paroh de Lupac și Rafnic, de puțină vreme trecut la Domnul, au înconjurat altarul, rând pe rând, în semn de cinstire, atașament și unitate în credință.