Marți, 15 octombrie 2019, cu începere de la ora 18.00 s-a celebrat în biserica din Lenauheim, filiala Parohiei Romano-Catolice Lovrin, sf. Liturghie festivă de hram. Biserica din Lenauheim, monument istoric de factură barocă, a fost ridicată între anii 1767-1768, fiind închinată sf. Tereza de Avila, ocrotitoarea împărătesei Maria Theresia, monarh care a sprijinit ridicarea mai multor lăcașe de cult inclusiv în Banat, multe dintre ele dedicate sf. Tereza cea mare.
Programul a început cu rugăciunea sf. Rozariu și, în acest timp, cu o bună ocazie pentru sf. Spovadă. Jertfa Euharistică a fost celebrată în limbile română și germană de către pr. Daniel Pozsonyi, administrator parohial, care a rostit și o însuflețită predică referitoare la actualitatea pildei vieții sf.Tereza și în zilele noastre. Cadrul muzical al sf. Liturghii a fost asigurat de doamna Liebgard Kappes, organista bisericii parohiale din Jimbolia, care a răspuns voluntar și prompt invitației pr. Pozsonyi.
După sf. Liturghie, micul grup de credincioși din localitate s-a reunit cu bucurie, în curtea bisericii, într-o atmosferă fraternă, la o mică agapă, cu cozonac și suc, împreună cu părintele și cu oaspeții de la Jimbolia și Lovrin.
Text&Foto: Claudiu Călin