A temesvári egyházmegyében február 10-17. között a fenti címmel zajlott a Házasság Hete elnevezésű rendezvénysorozat, amelynek utolsó napján, vasárnap, több templomban is a szentmisék keretében áldották meg a jelenlévő családokat, házaspárokat.
A temesvár-józsefvárosi plébániatemplomban február 17-én, vasárnap a Házasság Hetét lezáró magyar nyelvű szentmisét Pál József Csaba megyéspüspök mutatta be, koncelebrált Szilvágyi Zsolt pasztorációs ügyekért felelős püspöki helynök, helyi plébános, Bakó László püspöki titkár és Szabó Tibor segédlelkész.
Szentbeszédének kezdetén a Főpásztor Szent II. János Pál pápa szavait idézte, miszerint a keresztény családok részesei az Egyház életének és sajátos küldetésük van az Egyházban: tegyék azt a családok családjává, családiasabbá. Majd pedig a napi evangéliumhoz kapcsolódva kifejtette: az embert Isten jelenléte, Isten közelsége, a Vele való személyes kapcsolat teszi valóban boldoggá.
Ezt követően a Keresztes és a Kovács család tett tanúságot arról, miért fontos számukra Isten jelenléte. Mint azt Szilvágyi Zsolt helyi plébános említette, vasárnapról vasárnapra nagyon sok fiatal család vesz részt a szentmisén, akik akár az idősebbek példaképei is lehetnek. Közéjük tartozik a három-három gyermeket nevelő Keresztes és a Kovács házaspár is. A püspöki helynök ugyanakkor megköszönte Tari M. Böbe schönstatti nővérnek és Miklós Renáta Notre Dame nővérnek, valamint a családoknak a hét programjainak előkészítésében és szervezésében nyújtott segítséget.
A szentmise végén a jelenlévő házaspárokat és családokat Pál József Csaba megyéspüspök személyes áldásban részesítette.