Solemnitatea Trupului și Sângelui Domnului la Biserica Millennium

Datorită lucrărilor de renovare a Catedralei Romano-Catolice „Sfântul Gheorghe” din Timișoara, în acest an Episcopul Diecezan Iosif Csaba Pál a celebrat Sfânta Liturghie a Solemnițătii Trupul și Sângele Domnului și procesiunea euharisctică la biserica romano-catolică Millennium Timișoara II Fabric împreună cu preoții din oraș, care au fost însoțiți de către credincioșii lor.

Epicopul a fost salutat la începutul liturghiei de către pr. János Kapor, preot paroh care a spus că, potrivit învățăturii Bisericii, Euharistia este sursa și vârful vieții creștine. În același timp, în pregătirea pentru Congresul Euharistic Internațional din Budapesta pentru 2020, așa are un mesaje și mai proeminente.
Episcopul Diecezean Iosif a subliniat  că Isus nu numai că este numai prezent în pâine și vin, ci ne și iubește. – Isus vrea să ne dea viața așa cum noi o putem accepta. Noi primim viață de la El și o dăm mai departe. Pentru că ceea ce vom transmite va rămâne cu noi. Ceea ce ne păstrăm se va pierde pentru totdeauna. Să fim o binecuvântare în familia noastră în care trăim. În Preasfântul Sacrament primim dragoste perfectă ceea ce ne conduce spre unitatea perfectă.” – a spus Excelența Sa.

După Sfânta Liturghie, s-a pornit procesiunea Euharistică în casa Domnului, dar și în exteriorul acesteia pentru a-l duce pe Isus în exterior și la alții  – a spus Excelența Sa Iosif Csaba Pál. Aceste altere au fost împodobite de către diferitele grupuri (Familia Kolping Millennium, grupul Neo-Catehumenal și grupul de rugăciune) din cadrul parohiei, iar Evanghelile citite la aceste altare aprofundau tema Euharistiei. Celebrarea liturgică a fost înfrumusețată de corul bisericii Millennium asistat atât la orgă, cât și vocal către de cantorul Emil Dumitresc, au mai cooperat Robert Bajkai, cantorul Catedralei Romano-Catolice „Sfântul Gheorghe”, Timișoara și Krisztițn Kelemen, cantorul bisericii Timișoara – Elisabetin.
După procesiune, participanții au primit binecuvântare cu Preasfântul Sacrament și au adus o ramură verde consacrată în casele lor de pe altare.