În ultimi doi ani în Dieceza Romano Csatolică de Timișoara, surprile mariane de schönstat au organizat o Academie pentru familii, care a avut ca scop pregătirea familiilor ca treineri de familii.

Această pregătire s-a terminat cu un examen final care a fost pe data de 12-14 octombrie a.c.

Acum la Maria Radna pe 8 decembrie a.c., în sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri E.S. Pál József Csaba, Episcopul Diecezei de Timișoara a înmânat personal diplomele familiilor care au terminat aceasă formare. Împreună cu diplomele le-a dat și binecuvântarea Sa celor 7 familii care au terminat această I. Academie de familii.

Pregătirea acestor familii a fost făcută de sora mariană de schönstat Tari M. Böbe, împreună cu familii ale Academiei de famile din Ungaria.

La acest eveniment familiile au sosit la Maria Radna însoțiți de parohii lor, care au celebrat împreună o Sf.Liturghie celebrată de Episcopul Diecezei. La finalul liturghiei Exc. Sa a înmânat acele diplome împreună cu binecuvântarea Sa pontificală, mulțumind totodată în primul rând familiilor participarea lor la acest curs și surorii formarea familiilor.