La mijlocul lunii august a.c., conducerea Liceului Teologic Romano-Catolic Gerhardinum a adus la cunoștința absolvenițor acestei școli, pe pagina de Facebook a școlii, că generațiile care și-au încheiat studiile acum 25, 21, 20, 16, 15, 11 și 10 ani sunt invitate la o întâlnire a foștilor elevi, care va avea loc sâmbătă, 28 august a.c. Programul zilei a început la ora 10.00 cu festivitatea de deschidere, urmată de ora de dirigenție, iar la ora 12.00 în biserica Ordinului Piaris,t cei prezenți i-au mulțumit lui Dumnezeu, în cadrul unei Sf. Liturghii pentru anii care au trecut, pentru anii de școală, pentru profesori, colegi și experiențele comune.
Bucuria revederii trăită de absolvenții și profesorii care s-au strâns în impozanta Aula Magna a liceului a fost și mai profundă deoarece după un an de restricții, din cauza pandemiei COVID-19, în această zi de august în sfârșit s-a putut organiza acest eveniment.
În cuvântul de salut Pr. Zoltán Kocsik, directorul Liceului „Gerhardinum“ a spus: „Mă bucur în mod deosebit că ați venit la această întâlnire. Această zi este un moment de mulțumire pentru părinții noștri, profesorii noștri, preoții noștri, colegii noștri, toți cei care au contribuit la formarea noastră umană și spirituală. Această școală a fost punctul de pornire, punctul de referință pentru noi.“
În cadrul momentelor festive, elevul Dávid Tóth din clasa a X-a B, a interpretat la pian Ballade pour Adeline de Paul de Senneville și Olivier Toussaint (cunoscută mai ales în interpretarea lui Richard Clayderman), iar Iulia Crișan, eleva din clasa a IV-a A și Elisa Pașcalău, eleva din clasa I B au recitat poezii. Organistul bisericii Timișoara I. Cetate, Denis Moldovan, absolvent în promoția 2010 a interpretat o compoziție proprie.
După festivitatea de deschidere absolvenții s-au reunit în sălile de clasă, unde în cadrul orei de dirigenție au dat timpul înapoi și au devenit din nou elevi, amintindu-și de frumoasele momente din anii de liceu împreună cu foștii lor diriginți.
Programul zilei s-a încheiat cu o Sf. Liturghie celebrată de către Pr. Eugen Fechetă, spiritual al liceului și nou-numit paroh de Otelec. Au concelebrat Pr. Attila Andó, paroh de Sânnicolau Mare și Pr. Novița Marian Drăghia, paroh de Breștea, fost absolvent al școlii.
În omilia rostită, Pr. Eugen Fechetă, vorbind despre parabola fiului risipitor a explicat diferența dintre avere și moștenire, subliniind: averea este banca sau scaunul pe care elevii au stat, cărțile, creioanele pe care le-au folosit, iar moștenirea este dragostea acelor profesori care i-au format pe elevi, exemplul lor sau amintirile comune.
La finalul Sf. Liturghii, Pr. Zoltán Kocsik, directorul Liceului Gerhardinum le-a mulțumit tuturor absolvenților pentru prezență și pentru faptul că nu au uitat de școala, care îi așteaptă mereu înapoi cu porțile deschise.