În perioada Postului Mare Biroul pentru Pastorația Familiilor și a Adulților din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara organizează mai multe zile de reculegere spirituală pentru familii. O astfel de întâlnire a avut loc sâmbătă, 29 februarie 2020 la Parohia din Caransebeş, unde părintele Marin Matieş i-a aşteptat şi i-a găzduit cu mare drag pe toți cei prezenți. La programul spiritual au participat 15 familii din diferite parohii ale Diecezei noastre: atât familii tinere cât şi cupluri căsătorite de peste 50 de ani.
Programul a fost coordonat de Pr. Zsolt Szilvágyi și Sr. M. Böbe Tari, care au ales ca temă Euharistia şi viaţa familială. Cei doi au explicat semnificaţia Sfintei Liturghii, care este bijuteria, diamantul credinţei catolice şi care ne spune, ce roade are ea în viaţa familială.
Familia Budău şi familia Doboş din Parohia Timişoara II Fabric, care zilnic participă la Liturghie, au dat o mărturie foarte frumoasă despre viaţa lor de familie respectiv ce însemnă pentru ei Euharistia şi Sfânta Liturghie.
După masa de prânz foarte gustoasă, cei prezenți au avut timp suficient pentru a reflecta și a medita în cuplu despre cele auzite. Nu a lipsit nici feed back-ul unde toți au avut posibilitatea de a spune, de a împărtăși unii cu alții, ce i-a atins şi ce experiențe au acumulat la această întâlnire.
Punctul culminant a fost devoțiunea Calea Crucii şi Sf. Liturghie oferită familiilor prezente, cât şi binecuvântarea personală a cuplurilor.
Mulțumim lui Dumnezeu pentru această zi frumoasă şi sperăm să aducă roade în viaţa fiecăreia dintre noi, care am fost prezenţi!