Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița „Deutsche Vortragsreihe Reschitza“, împreună cu Asociația Vincențienilor din Parohia Romano-Catolică „Maria Zăpezii” Reşiţa au organizat pentru a paisprezecea oară o manifestare ecumenică pregătitoare pentru solemnitatea Sf. Paști având titlul „Iubindu-L pe cel Răstignit, ne îndreptăm spre Sărbătoarea Luminii”. Anul acesta evenimentul a avut loc în data de 4 aprilie a.c., cu începere de la ora 16.00, în Centrul „Frederic Ozanam“ al Asociației Vincențienilor din orașul de pe Bârzava. Întâlnirea ecumenică s-a bucurat, ca în fiecare an, de co-organizarea: Parohiei Romano-Catolică „Maria Zăpezii” Reşiţa și a Parohiei Ortodoxe Române „Sfinții Apostoli Petru și Pavel“ Govândari I.
Au cântat cântece specifice postului și perioadei pre-pascale corul de tineret „Strana strămoșească” al Parohiei Ortodoxe Române „Sfinții Apostoli Petru și Pavel“ Govândari I și corul de tineret „Fiamma” al Parohiei Romano-Catolice „Maria Zăpezii“.
În program s-au numărat și câte o scurtă predică a protopopului-pensionar Pr. Petru Berbentia, preot-paroh al Parohiei Ortodoxe Române „Sfinții Apostoli Petru și Pavel“ Govândari I și a Pr. Veniamin Pălie, decan romano-catolic al Decanatului de Caraș și paroh al aceleiași parohii romano-catolice.
Cu această ocazie a avut loc și vernisajul expoziției de fotografii „Ierusalimul creștin”, cu fotografii realizate de Pr. Petru Berbentia și de Erwin Josef Țigla.
Erwin Josef Ţigla
Trad. de Claudiu Călin