Ființa umană știe să se adapteze și să se reinventeze dacă vrea. Chiar și în această vreme de pandemie unii oameni au nevoie să se reinventeze. Asta s-a întâmplat și la familia Diaconescu din Arad. Marta Diaconescu, având un laborator de tehnică dentară, când a trebuis să își suspende activitatea, nu a știut ce va face cu atâta timp liber.
Nu și-a găsit locul în această libertate, nu a știut cum își va umple acest timp. S-a reprofilat repede, deoarece și-a umplut timpul cu hobby-ul ei, confecționarea de obiecte textile, respectiv cusutul. Marta a relatat biroului de presă al episcopiei noastre: ”La început am început să fac măști de protecție pentru familia noastră, dar apoi a venit vecina, care lucrează la spital și a spus că ar dori și ea. Zis și făcut! Le-am făcut și lor! Dar într-una din zile, vecina a venit acasă de la spital și m-a întrebat dacă nu pot să le fac măști și colegilor ei (adică vreo 35 de bucăți). Am făcut și acele măști, după care au venit cu o cerere de bonete chirurgicale, că transpiră foarte tare sub hainele de protecție și au nevoie de ceva care să absoarbă sudoarea. Nici nu am știut cum se fac acestea, dar m-am documentat de pe internet. Așa am început să cos pentru spitalul Municipal Arad.”
Atât măștile cât și bonetele sunt cadouri din partea familiei Diaconescu, pentru cei care lucrează la spital. Învățăm din acest exemplu: în această perioadă, fiecare să ajute unde și cum poate!