Acest citat al Papei Benedict al XVI-lea a fost rostit în ultima duminică a anului liturgic, 24. noiembrie în biserica Millenium din Timişoara II Fabric, cu ocazia binecuvântării orgii Wegenstein, proaspăt renovată, în cadrul Sfintei Liturghii Pontificale. Soltész Miklós, secretar de stat în cadrul ministerului ungar al resurselor umane, responsabil pentru relaţia cu cultele, a continuat aceste gânduri: „Muzica este limbajul sufletului, ea cuprinde toate culturile şi este universală. Ne însoţeşte în toate clipele vieţii omeneşti: în durere şi voie bună, ură şi dragoste, tristeţe şi bucurie, viaţă şi moarte. De-a lungul secolelor, muzica a fost folosită pentru transmiterea sentimentelor, care nu puteau fi redate în cuvinte.“ Cu aceste gânduri secretarul de stat maghiar a mulţumit corului şi organiştilor pentru excelenta prezentare a pieselor muzicale. De asemenea a salutat în numele Guvernului Ungariei credincioşii maghiari, români, germani şi italieni prezenţi la Sfânta Liturghie şi a accentuat: păstrarea credinţei este datoria fiecărui om, indiferent de naţionalitate şi religie.
Părintele paroh János Kapor a informat credincioşii, că în ultimii ani, Guvernul maghiar a acordat ajutor financiar pentru repararea acoperişului bisericii, restaurarea vitraliilor, iar recent pentru a restaura orga. În total suma acordată este de 38 milioane forinţi.
Viceprimarul Timişoarei, Farkas Imre a relatat, că Primăria oraşului sprijină schimbarea sistemului de încălzire a bisericii, prima etapă a lucrărilor fiind încheiată. De asemenea, o parte din sumele necesare restaurării vitraliilor din sanctuar, au fost virate tot de Primăria Timișoarei.
În predica sa, episcopul Iosif Csaba Pál a subliniat: „Atunci când căutăm să trăim o viaţă mai semnificativă sau încercăm să fim mai de folos semenilor noştri, de fapt căutăm o lumină. Lumină este necesară pentru a ne orienta. Pentru noi, creştinii, viaţa şi învăţăturile lui Cristos sunt această lumină, pe care dorim să o urmăm. Astăzi îl sărbătorim pe Cristos Rege. Această titulatură – Cristos Rege – poate ne deranjează puţin, findcă avem o cu totul altfel de imagine. Da, putem să-L numim rege, dar este vorba despre o cu totul altfel de regat. Cristos nu vrea să realizeze o putere pământească, ci doreşte ca dragostea creatoare să domine în viaţa noastră, să ne conducă, să ne umple vieţile. Toate acestea nu le porunceşte, ci ni le arată prin viaţa şi moartea sa.“
La sfârşitul Sfintei Liturghii episcopul Iosif Csaba Pál, împreună cu secretarul de stat maghiar Soltész Miklós, viceprimarul Farkas Imre, preşedintele UDMR Timiş Marossy Zoltán, consulul onorific al Ungariei Tamás Péter şi pastorul reformat Gazda István au mers în corul bisericii, unde Părintele Episcop a binecuvântat orga, apoi a salutat membrii corului, respectiv organiştii: Robert Bajkai-Fábián, Emil Dumitresc şi Norbert Dumitresc.
Patru membrii ai Consiliului parohial Timişoara II Fabric i-au salutat în limbile maghiară, română, germană şi italiană pe toţi cei prezenţi şi au evidenţiat importanţa acestui eveniment.
Noua consolă a orgii Wegenstein a fost realizată de maestrul Sándor Péter din Şumuleu Ciuc. Acesta a relatat, că împreună cu 5 angajaţi a lucrat 3-4 luni în atelier, apoi în biserica Millenium, unde au schimbat şi montat consola şi partea electronică.
Orga bisericii Millennium, din cartierul timișorean Fabric, este cadoul episcopului Alexander Dessewffy. A fost confecţionată în atelierul maestrului timişorean Carl Leopold Wegenstein, fiind reconfigurată substanțial în anii ´70 de Prof. Univ. Dr. Walter Kindl. Conţine 2646 fluiere, unele atingând lungimea de 3-3,5 metri.