Fraza din titlu provine din cartea Sf. Tereza de Avila, intitulată Castelul interior – Desăvârșirea spirituală sau cele șapte etape ale unirii sufletului cu Dumnezeu, din care P. Márton Gál SDS, capelan la Parohia Timișoara III Elisabetin, a citat sâmbătă, 15 octombrie, în omilia sa rostită la Sfânta Liturghie celebrată cu ocazia hramului bisericii din Sânnicolau Mare. Motivul pentru care au fost citate cuvintele acestei călugărițe, fondatoare a Ordinului Carmeliților Desculți, este că la sfințirea ei biserica romano-catolică din orașul natal al lui Miklós Révai, călugăr piarist, lingvist și renumitului compozitor Béla Bartók, a fost pusă sub ocrotirea Sfintei Tereza de Avila.
În omilia sa P. Márton Gál, călugăr salvatorian, a menționat: – „Dumnezeu ne cheamă pe toți la sfințenie. Autoarea volumului Castelul interior scrie că nu ne vom cunoaște niciodată cu adevărat pe noi înșine dacă nu căutăm să-L cunoaștem pe Dumnezeu. Numai atunci vom înțelege cu adevărat cât de mici suntem când medităm asupra măreției Lui; numai atunci ne dăm seama de murdăria noastră când ne bucurăm de puritatea Lui; numai atunci ne dăm seama cât de departe suntem de adevărata umilință când medităm asupra umilinței Lui. Așadar, dacă vrem să ne cunoaștem pe noi înșine, trebuie să-L căutăm pe Dumnezeu, să-L recunoaștem pe Dumnezeu în viața noastră”. La începutul predicii celebrantul principal al Sf. Liturghii a mai afirmat că, el însuși, fiind originar din Sânnicolau Mare, a constituit o sarcină îmbucurătoare, dar dificilă, să se adreseze comunității din care a făcut parte în copilărie și în tinerețe.
La începutul Sfintei Liturghii, pr. Attila Andó parohul locului le-a adresat cuvinte de salut invitaților și tuturor celor prezenți: dl. András Molnár, președintele UDMR din județul Timiș, dl. Dănuț Groza, primarul orașului Sânnicolau Mare și dl. Radu Asaftei, viceprimar, dl. Béla Bartók, președintele UDMR local și dl. Zsolt Demeter consilier, Pr. Marius Podereu, protopop ortodox, Pr. Călin Cioban, paroh ortodox și Pr. Gheorghe Chiriac, paroh ortodox emerit, celor 20 de preoți sosiți din parohiile romano-catolice învecinate, oaspeților din Makó (Ungaria) și credincioșilor din parohia Sânnicolau Mare și din filiale. De asemenea, Pr. Paroh și-a exprimat recunoștința față de dl. Gheorghe Nacov, deputat din partea Uniunii Bulgare din Banat-România, care a oferit un sprijin financiar substanțial pentru agapa de după Sfânta Liturghie, la care au fost invitați toți participanții. Animator muzical al Sf. Liturghii a fost corul bisericii, condus de cantorul Adrian Matea.
La finalul Sf. Liturghii, Pr. paroh Attila Andó a reamintit comunității faptului că peste doi ani, în 2024, se vor sărbători 200 de ani de la sfințirea bisericii. Pentru a marca acest jubileu, în data de 3 octombrie, va avea loc un Kirchweih tradițional cu participarea credincioșilor germani stabiliți între timp în Germania, iar în data de 15 octombrie va avea loc celebrarea hramului aniversar. Totodată P. Márton Gál SDS a cerut credincioșilor să se roage pentru vocații preoțești și călugărești.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara