Între 21-25 iulie a. c. surorile de Schönstatt au organizat în cadrul casei de formare Marienheim a Diecezei de Timișoara o tabără de vară pentru fete între 9-13 ani.

Participantele au mărturisit că au avut o experiență minunată în tabăra de patru zile, în care o parte au activat ca voluntare, pentru a ajuta organizatorii, mai precis pe sora Erika-Maria Bukovics și pe sora Beáta Mária Horváth. Motto-ul taberei a fost: „Limpede nu vezi decât cu inima. Miezul lucrurilor nu poate fi văzut cu ochii.”, frază care constituie una dintre ideile principale ale „Micului Prinț”, de Antoine de Saint-Exupéry. „A fost foarte frumos în această tabără pentru că cei douăzeci de participanți au venit din diferite părți ale României: Timișoara, Arad și din Crasna Vișeului și Turulung, județul Satu Mare. Chiar din prima zi, fetele au intrat pe ușa casei Marienheim din Timișoara, unde s-au simțit foarte bine și parcă au simțit deja că vor lega prietenii.”

Participantele au mai relatat: „programul primei zile a vizat în principal să ne cunoaștem și nu numai să ne cunoaștem pe noi, ci și pe micul prinț însuși, și pe prietenul său, pe care noi înșine i-am interpretat. Scopul taberei a fost să ne cunoaștem mai bine, să ne apropiem de Fecioara Maria și să ne adâncim credința, astfel că Liturghia a făcut parte din rutina noastră zilnică și ne-a fost prezentată de părintele Zsolt Szilvágyi și de părintele János Kapor. Pentru a face lecții de grup mai colorate, fiecare scenă a fost precedată de o scenă din „Micul Prinț”, care introducea tema zilnică. Scopul lecțiilor de grup era de a înțelege mai bine subiectul, de a răspunde la întrebările noastre și de a învăța din ele.“

Activitățile din tabără au inclus lupta cu balonul de apă, de care s-au bucurat cel mai mult campionii. De asemenea a fost și o seară de cinema, când a fost vizionat filmul „Sarah, Micuța Prințesă”, care a surprins fetele cu înțelepciunea sa. A mai fost și vizita la grădina zoologică, care a inclus o lungă și obositoare plimbare, dar care a dat rezultate pentru că tot grupul a fost foarte impresionat de animale. Punctul culminant al zilelor petrecute aici a fost atins atunci când șase fete au făcut un legământ de dragoste cu Mama noastră Cerească, în timpul unei ceremonii solemne, devenind astfel prietenele ei și convingându-se pe deplin de aceasta, că vor fi fidele Mariei.

„Am fost încântați că toată lumea a fost atât de deschisă și prietenoasă. Pentru noi voluntarii, aceste câteva zile au fost foarte semnificative și distractive. Deși uneori a fost obositor, totul a dat rezultate când am văzut devotamentul, bunătatea, veselia și perseverența fetelor. Am învățat multe în această tabără, ne-am făcut multe prietene noi și am fost fericite să facem parte din momentele fericite ale fetelor.”

Molnár Vanessza și Molnár Szabina

(voluntare)