Animatorii care au absolvit cursul pentru adulți și alți colaboratori ai parohiilor s-au reîntâlnit cu mare bucurie în data de 21 mai 2024 în parohia Timișoara IV. Iosefin.
Simțim o mare recunoștință de fiecare dată când Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcopul nostru diecezan este în mijlocul nostru, ne întărește în credință, în misiunea noastră, ne învață și ne îndrumă. La această întâlnire Episcopul Diecezan ne-a vorbit despre importanța comunităților cristocentrice, unde în centrul atenției noastre trebuie să fie mereu Isus Cristos și dragostea fraternă între membri, în toate acțiunile și slujirile pe care le îndeplinesc împreună, în comunitate. Pe lângă slujiri, de mare importanță este sărbătorirea zilei Domnului la Sfânta Liturghie de duminică, dar și bucuria reușitelor și a creșterii comunităților este un prilej bun de sărbătoare pentru viața comunității.
Trăind într-o comunitate creștină nu suntem feriți în a întâmpina greutăți și situații dificile, dar atitudinea pe care trebuie să o avem mereu față de aproapele nostru ne este explicată în Scrisoarea întâi a sfântului Apostul Petru, în capitolul 3, 8: „Fiți toți într-un gând, compătimitori, plini de iubire față de frați, milostivi și umili. Nu întoarceți rău pentru rău, nici insultă pentru insultă, dimpotrivă, binecuvântați, pentru că la aceasta ați fost chemați.“ Totodată a mai fost subliniat faptul că grija dintre noi, unii față de alții, trebuie să fie de nelipsită într-o comunitate, iar ca model de unitate trebuie să fie mereu Preasfânta Treime. Părintele episcop ne-a mai îndemnat și să tindem constant la o astfel de unitate în comunitățile noastre.
Aparținând unei astfel de comunități creștine, nu vom putea să ținem doar pentru noi toate acestea, ci vom îndrăzni să ne deschidem și spre alții, să împărtășim bucuria Evangheliei pe care o trăim și vom putea să spunem și noi altora precum sfântul Petru și sfântul Ioan în Faptele Apostolilor cap. 4,20: „Noi nu putem să nu vorbim despre ceea ce am văzut și am auzit.“
După prelegerea Părintelui Episcop, am avut ocazia de a ne împărtăși în grupuri mici bucuriile din comunitățile noastre și întrebarea: Cum putem deveni mai buni misionari? Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă frățească.
Acest moment de revedere și comuniune ne-a încărcat spiritual și ne-a făcut să realizăm și mai mult importanța apartenenței la o comunitate creștină, cu ajutorul căreia putem face față mai ușor influențelor nefaste care vin asupra noastră în aceste timpuri și de a rămâne statornici pe drumul credinței în Dumnezeu.
Melinda Baum