Sâmbătă, 30 mai 2020, ajunul solemnității Rusaliilor, papa Francisc conduce rugăciunea rozariului în Grădinile Vaticanului. Rugăciunea începe la ora Romei 17.30 și este transmisă în mondoviziune, fiind conectate cele mai mari sanctuare de pe cele cinci continente. Intenția de rugăciune a papei îi are în vedere pe cei care au fost deosebit de afectați de pandemia de coronavirus.

Celebrarea marială se desfășoară în legătură directă cu cele mai mari sanctuare de pe toate continentele, precum Lourdes (Franța), Fatima (Portugalia), San Giovanni Rotondo și Pompei (Italia), Czestochowa (Polonia), Neprihănita Zămislire (Washington, D.C. – Statele Unite ale Americii), Elele (Nigeria), Notre-Dame de la Paix (Cote d’Ivoire), Guadalupe (Mexic), Chiquinquira (Columbia), Lujan și Milagro (Argentina).

Se vor uni în rugăciune – informează un comunicat al Consiliului pontifical amintit – sanctuarele din lume care au o implicare specială a familiilor. Va fi „un moment de rugăciune mondială pentru cei care doresc să se unească la rugăciunea papei Francisc în vigilia duminicii Rusaliilor”.

Rosario Giardini Vaticani 30 maggio

sursa: vaticannews.va