Cu acest gând a pornit comunitatea romano-catolică din Timișoara II. – Fabric pe acest drum al Adventului. Părintele-paroh Daniel DUMITRU, împreună cu părintele-capelan Csaba VÁNCSA au hotărât ca împreună cu comunitatea să parcurgă aceste patru săptămâni ale timpului de Advent printr-o pregătire autentică, luând exemplul Sfintei Fecioare Maria. Din acest motiv s-a și ales motto-ul: „Sufletul meu îl preamărește pe Domnul și duhul meu tresaltă de bucurie în Dumnezeu, Mântuitorul meu” (Lc 1,46-47).
În fiecare sâmbătă din acest timp se pregătește aprinderea lumânării de pe coroana de Advent, fiecare sâmbătă avânt tematică proprie: purificarea spirituală, cuvântul lui Dumnezeu, Euharistia și misiunea.
În după-masa de 28 noiembrie, în ajunul primei duminici a Adventului comunitatea parohială din Timișoara II – Fabric s-a strâns cu mic cu mare pentru a porni împreună pe acest drum spiritual. „Adventul este o așteptarea unei întâlniri. Imaginea care îmi vine în minte este cea caldă și familiară a celui care așteaptă prieteni pentru a lua prânzul împreună. Așteptarea se transformă atunci într-o pregătire atentă, într-o atenție la detalii. Astfel s-a născut acest drum pentru Advent, o pregătire autentică pentru o bucurie autentică!” a afirmat părintele-paroh în predica sa, îndemnând credincioșii să parcurgă cu toții împreună acest drum.
Aprinderea primei lumânări de pe coroana de Advent a avut ca temă: Curățenia Sufletească, de aceea parohul și capelanul locului au pus accent în predicile lor pe aceasta. „Adventul: ne bate inima în așteptarea unei întâlniri. Vine cineva care ne iubește! Ești gata? Să ne punem… șorțul, să luăm câte o găleată, o perie, detergent… să ștergem praful… Praful este frenezia, miile de lucruri de făcut, solicitările pe care lumea ni le oferă și care însă ne lasă îngropați, acoperiți de această pulbere. Atunci când acestea sunt înlăturate din viața noastră, strălucim din nou de bucurie.”
Sfânta Liturghie celebrată în limba română și maghiară a fost înfrumusețată de corul de limba română, precum și de cel de limba maghiară al parohiei.