Unul din frumoasele momente ale vieții unui creștin catolic este acela când, la o vârstă destul de fragedă îl primim pe Isus Cristos în mod mistic, sub chipul vinului și al pâinii. Acest lucru a fost marcat festiv și în comunitatea și parohia romano-catolică din Lugoj, când pe16 iunie 2019, sărbătorit fiind și hramul bisericii, Sărbătoarea Preasfintei Treimi, paisprezece (14) copii au primit Prima Sfântă Împărtășanie.
Celebrarea Euharistica a început la ora 11,00 și a avut loc în curtea parohiei. Sfânta Liturghie a fost celebrată de către parohul comunității, totodată și arhidiacon al Banatului Montan și decan de Severin, Pr. Mihail Titi Dumitresc, concelebrând Pr. Daniel Pozsonyi, capelan de Lugoj, Pr. Marin Matieș, paroh de Caransebeș, Pr. Josef Hollschwandtner, paroh de Nădrag, Pr. Călin Ciocian, paroh de Oțelu Roșu și Pr. Petru Muțiu, paroh de Făget. A fost prezent și pastorul Zoltán Gáll, paroh reformat de Lugoj. După Sf. Liturghie, în curtea parohială a continuat momentul comunitar cu o agapă frățească pentru toți cei prezenți.
Mulțumim bunului Dumnezeu pentru acest dar, iar Duhul Său Sfânt să coboare asupra tinerilor care au primit Prima Sfăntă Împărtășanie, dar și asupra noastra, a tuturora!
Pr. Milan N. Sima, Slatina Timiș