Duminică, 2 iunie 2019 un grup de 9 fete și 4 băieți din parohia Sântana, jud. Arad, au primit Prima Sf. Împărtășanie în biserica parohială, dedicată Sf. Ana, din localitate, având-ul în mijlocul lor pe Pr. Ioan Ciurar, paroh de Pâncota, administrator parohial și la Sântana. Copii au început să se pregătească temeinic pentru acest important eveniment începând din luna februarie a anului în curs și au așteptat cu nerăbdare sărbătorescul moment spiritual.
Sfintele Liturghii cu conferirea Primei Sf. Împărtășanii sunt marcate profund de clipe sărbătorești, care nu sunt parte componentă a celebrărilor euharistice „normale“, din duminicile obișnuite ale anului. Astfel, la Prima Sf. Împărtășanie, copii își reînnoiesc promisiunile de la Sf. Botez, rostite atunci de părinți și nași. Însă punctul culminant al acestei sărbători, esența acestei Sf. Liturghii, este primirea, pentru prima dată, a lui Cristos în sf. Împărtășanie.
Dorim să le mulțumim din suflet tuturor celor care s-au îngrijit de copii și de pregătirea lor în această perioadă de timp, repectiv tuturor celor care au contribuit la înfrumusețarea Sf. Liturghii, prin faptul că au ministrat, că au realizat fotografiile, că au cântat, au împodobit cu flori biserica, transformând celebrarea euharistică într-un moment de neuitat pentru cei mai mici dintre noi.
După sf. Liturghie copiii din Sântana, care au primit Prima sf. Împărtășanie, au făcut împreună o fotografie de grup în fața monumentului Preasfintei Treimi, în Parcul Katharina-Ackermann din Sântana.
Marianne Hellstern, Sântana