Primirea pentru prima dată a Sacramentului Euharistiei este un moment valoros pentru fiecare creștin. Acesta reprezintă primirea lui Isus Cristos în sufletul și în viața noastră, într-un mod mistic, sub chipul pâinii și al vinului. Parohia Romano-Catolică din Dudeștii Vechi, cu o vârstă de aproape 300 de ani, continuă în a-și păstra vie viața de credință.
Duminică, 7 iulie 2019, un număr de 30 de copii au primit pentru prima dată Sacramentul Euharistiei. Acest moment a însemnat o sărbătoare pentru întreaga comunitate. Celebrarea Euharistică a început la ora 11.00, avându-i ca celebranți pe părintele paroh, Petru Velciov și pe părintele Matei Kalapiș, care de curând a sărbătorit 50 de ani de preoție. În cadrul sfintei Liturghii, copiii au cântat, s-au rugat pentru a fi întăriți în viața lor de credință și au promis că vor rămâne fideli Bunului Dumnezeu. Euharistia este unica noastră pâine care ne dă putere în drumul vieții. Pentru acest moment copiii au fost pregătiți de părintele paroh Petru Velciov împreună cu cantorul Petru Velciov și catehetul prof. Maria Lucaci.
Mulțumim lui Dumnezeu pentru acest dar și pentru aceste momente. Duhul Sfânt să coboare asupra copiilor care au primit Prima Sfântă Împărtășanie și să îi întărească întreaga viață.
Raul Ciocani