Duminică, 16 iunie 2019, în solemnitatea Preasfintei Treimi, opt copii din parohia romano-catolică Sfântul Rochus, din Timișoara VII. Freidorf l-au primit pentru prima dată pe Isus în Sfânta Împărtășanie.
Îmbrăcați de sărbătoare, cu emoție și entuziasm, copiii, însoțiți de părinți, frați, prieteni și invitați, au sosit de dimineață în curtea parohiei.

Pe tot parcursul perioadei de pregătire copiii au fost asistați de pr. László Wonerth, preot paroh Timișoara VII Freidorf, care în omilia sa a cerut binecuvântarea lui Dumnezeu asupra copiilor, părinților lor, bunicilor și a subliniat că sprijinul în trei puncte este una dintre cele mai sigure structuri din lume, și aceasta este adevărată și în credință. „Dacă viața noastră se sprijină pe stâlpul Sf. Treimi, întotdeauna ne vom simți în echilibru, viața noastră de zi cu zi se va decurge în armonie” – a spus parohul.

După ce candidații la Prima Sfântă Împărtășanie și-au reînnoit făgăduințele pe care părinții lor le-au făcut la botez, l-au primit pe Isus prezent sub chipul pâinii și al vinului în Sfânta Împărtășanie.

După liturghie copii au fost așteptați cu prăjuturi și răcoritoare în sala de cateheză a comunitatății parohiale.

Fotografii: Sebastian Puraci