Citatul din titlu provine din omilia părintelui salvatorian Márton Gál, econom și responsabil pentru pastorația tineretului al Mănăstirii Salvatoriene din Timișoara III Elisabetin, predică rostită cu ocazia hramului bisericii romano-catolice Millennium din Timișoara II Fabric. Hramul a fost sărbătorit duminică, 11 octombrie a.c., părintele Gál fiind celebrantul principal al Sf. Liturghii solemne, invitat de parohul locului. La Sf. Liturghie au concelebrat Pr. Daniel Dumitru, paroh de Timișoara II Fabric și Pr. Csaba Váncsa, capelan în această comunitate. Animatorul muzical al celebrării Euharistice a fost corul bisericesc condus de cantorul Emil Dumitresc.
La începutul Sf. Liturghii preoții și credincioșii prezenți au fost salutați de d-na prof. Aneta Gabor și de dl. Valentin Budău, membri ai Comitetului Bisericesc.
P. Márton Gál SDS și-a început omilia prin a aminti faptul, că în ziua de 11 octombrie Ordinul Salvatorian o cinstește în mod particular pe Sf. Fecioară Maria, mama Mântuitorului, adică Mater Salvatoris. „Invitația îngerului din Evanghelia de astăzi, de a se bucura, o tulbură pe Maria. Cu toate acestea ea nu refuză, dar pur și simplu dorește să știe cum să împlinească dorința lui Dumnezeu pentru a o trăi în mod conștient și cu generozitate. Și noi să ne întrebăm, oare cum putem realiza voința lui Dumnezeu acolo unde muncim, ne odihnim, trăim? Maria l-a urmat mereu pe Dumnezeu în bucurie și în suferință, cu credință, speranță și iubire. Sf. Fecioară Maria, Maica lui Cristos, învață-ne și pe noi să trăim urmându-L pe Isus.“ – a subliniat în predica sa celebrantul principal.
La sfârșitul Sf. Liturghii părintele paroh Daniel Dumitru i-a mulțumit Pr. Márton Gál pentru prezență și cuvintele de îndemn adresate comunității, corului care prin intonarea cântecelor specifice mariane au înfrumusețat această sărbătoare precum și tuturor, care au contribuit la organizarea hramului din acest an.