Într-o zi frumoasă de iunie, acompaniați de cântecul păsărelelor, dar și de un cor superb, ne-am adunat cu mic cu mare în curtea Episcopiei noastre, reprezentanți ai diverselor mișcări spirituale, iar împreună cu episcopul nostru I-am mulțumit lui Dumnezeu pentru toate darurile primite în cursul acestui an.
Printr-o Sfânta Liturghie comunitară, culmea întâlnirii noastre cu Isus Cristos, am dorit să ne cunoaștem mai bine, pentru a putea să fim mai uniți, chiar în diversitatea noastră.
Excelenta Sa părintele episcop Iosif Csaba Pál, ne-a primit cu mare iubire și a avut cuvinte de edificare sufletească și încurajare spre a continua munca în „patriile“ spirituale de care aparținem fiecare. Prin cele patru puncte: coexistența în iubire, complementaritate, construirea împreună a trupului mistic al lui Cristos în diversitatea noastră, a ne ști frați și surori – am înțeles că avem de făcut o muncă spre a fi prelungirile mădularelor lui Cristos.
Fiecare mișcare spirituală și-a prezentat programul, iar la sfârșitul prezentarii a rostit o rugăciune pentru comunitate și Biserica Universală. Au fost prezenți și au luat cuvântul Familia Kolping, Mișcarea Schönstatt, Mișcarea Focolarelor, Franciscanii Terțiari, Carismaticii, Mișcarea Neocatecumenală, Comunione e Liberazione, Marriage Encounter Weekend, Carmelitanii Terțiari, Fraternitatea Scapularului, Mișcarea Eclezială Carmelitană.
Așa cum a spus și păstorul nostru, ceea ce este important este faptul că e bine să avem o viață interioară cu Dumnezeu, dar în același timp suntem chemați să fim misionari în viața de zi cu zi, în lumea în care trăim.
Suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru această zi și pentru faptul că ne-a chemat să fim ucenici ai Săi, fiecare prin comunitatea și carisma primită.
Dr. Clara Ciubotaru