În cadrul reuniunii din 16 iunie a.c., Guvernul României a aprobat prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, din cauza epidemiei cu noul tip de Coronavirus. Concomitent, printre măsurile de relaxare s-a inclus şi celebrarea Liturghiilor în biserici, cu prezenţa credincioşilor.
În conformitate cu reglementările actuale, în incinta bisericii, fiecărei persoane trebuie să i se asigure un spaţiu de 4 metri pătraţi, respectiv distanţa dintre oameni să fie de cel puţin 2 metri. Înainte de a intra în biserică este obligatorie dezinfectarea mâinilor, iar în timpul Liturghiei purtarea măştii, care să acopere gura şi nasul.
Duminică, 21 iunie 2020, în Biserica Piaristă din Timişoara, rectorul bisericii, pr. Zoltán Kocsik a făcut publice, explicând la începutul Sf. Liturghii (şi a repetat și la final) aceste reglementări, subliniind că pe peretele de la intrarea bisericii a fost montat un dozator cu dezinfectant, iar la altarul lateral, al Sf. Rita, se află măşti şi mănuşi de unică folosinţă, şerveţele de hârtie şi un recipient cu dezinfectant pentru mâini, toate acestea fiind puse la dispoziţia credincioşilor. Totodată, părintele şi-a exprimat bucuria de a-i revedea pe credincioşi în băncile bisericii.
După Sf. Liturghie, pr. Kocsik, directorul Liceului Teologic Romano-Catolic „Gerhardinum“ ne-a informat, că 30 de elevi ai liceului vor susţine în perioada 22-25 iunie examenele de bacalaureat: 8 elevi ai clasei cu predare în limba maghiară, 19 din clasa română şi 3 elevi din anul anterior. Ei vor susţine examenul în clădirea Colegiului Pedagogic Naţional „Carmen Sylva“ la materiile: limba română, limba maghiară, geografie, istorie, iar doi elevi la filozofie. În perioada sus-amintită, 8 elevi vor locui în clădirea internatului, iar camerele pentru ei vor fi pregătite în conformitate cu normele sanitare de prevenție, în vigoare.
„Prin rugăciunile noastre îi susţinem pe elevii noştrii!“- a spus Pr. Kocsik.

Traducere: Maria Lazar