În aceasta perioadă, între 8 și 12 iulie a. c. este organizată la Brebu Nou (jud. Caraș-Severin), ca în fiecare an, cea mai iubită tabară pentru tineri de pe teritoriul Diecezei de Timișoara. An de an, la începutul lunii iulie, tabara atrage noi tineri dornici de a experimenta și altceva decât viața cotidiană. Ca și în anii trecuți, organizatorii acestei tabere sunt Centrul Diecezan de Tineret al Diecezei de Timișoara, reprezentat de părintele capelan Tiberiu Szabo, responsabil diecezan pentru tineret și Sr. Mariana Muțiu FCJM, care este atât de îndragită de tineri. Anul acesta participă la tabără aproape 50 de tineri, proveniți din cadrul diferitelor parohii, fiind prezenți și cei doi diaconi, Piry Radulov și Ionuc Hojda, care sâmbătă au primit prima treaptă a preoției, diaconatul, la Maria Radna din mâinile episcopului diecezan, E.S. Iosif Csaba Pál.
Programul a început luni după masă, după sosirea tuturora, cu o scurtă rugăciune, urmată de prezentarea temei acestei tabere. Aceasta este: Identitatea. Cine sunt eu? Tot în acest cadru au avut loc și jocuri de cunoaștere între noii tineri participanți.
Această tabără a devenit deja o tradiție a activității pastorale, fiind foarte apreciată de tinerii care participă deja de mai mulți ani. Fiindu-le adresată întrebarea: Ce așteptări aveți pentru acestă tabară?, câțiva dintre ei au răspuns simplu: Brebu e Brebu și ATÂT, fapt care spune totul, fără a rosti cuvinte multe.
Să le urăm tinerilor un timp binecuvântat, plin de har, iar Duhul Sfănt să îi călăuzească pentru a afla ceea ce este dumnezeiesc în ei. Fie ca acest mesaj să îl triansmită fiecare, pe mai departe, atunci când se va întoarce acasă, dar și tinerilor din viața zilnică.
Pr. Milan Mihai N. Sima
Slatina Timiș