Papa Francisc l-a numit pe profesorul Ștefan Walter Hell ca membru cu drepturi depline al Academiei Pontificale de Științe.

Papa a adăugat luni, 22 iulie 2019 încă un nume ilustru comunității Academiei Pontificale de Științe. Profesorul Ștefan Walter Hell este director al Institutului Max Planck pentru Chimie Biofizică (Karl-Friedrich-Bonhoeffer-Institut) din Göttingen și al Institutului Max Planck pentru Cercetări Medicale din Heidelberg, Germania. Născut în România, la Sântana, județul Arad la 23 decembrie 1962 , profesorul Hell a primit Premiul Nobel pentru Chimie în anul 2014 pentru munca sa de îmbunătățire a rezoluției microscoapelor

Profesorul Hell a declarat pentru Radio Vatican că numirea papală a venit ca o surpriză.

„Mă simt foarte onorat de nominalizare, deoarece Academia Pontificală, desigur, este una dintre cele mai prestigioase academii din științe, deoarece se ocupă de multe probleme cu care se confruntă în prezent omenirea”, a spus profesorul Hell. El a spus că nu are planuri speciale privind rolul său în academie, dar a adăugat că speră să contribuie la o serie de probleme pe care Academia Pontificală le întâmpină în prezent.

Tradus de: Váncsa Csaba

(Articol apărut în lb. engleză și în: Vatican News 23 iulie 2019)