În data de 27.11.2019 am avut minunata plăcere de ai fi invitați timp de câteva zile sa participăm la programul oferit de către Seminarul Romano-Catolic din Alba Iulia!
În primul rând am fost întâmpinați cu multă, multă căldură deși era frig afară!
După ce ne-am instalat , am participat la cea mai importantă parte a zilei, rugăciunea si adorația care ne-au adus pe toti împreună spre ai mulțimii lui Dumnezeu pentru finalul acelei zile! În următoarele zile am participat si noi de asemenea la orele de curs fiind plăcuți surprinși de cele învățate.  Partea care ne-a marcat a fost convorbirea dintre noi si seminariștii din anul 3 având ca temă vocația si răspândirea Cuvântului lui Dumnezeu in lume .
Cu toții am fost foarte deschiși in privința acestei teme si am auzit multe mărturii și exemple  de viața demne de apreciat pentru care am fost foarte marcați cat si uimiți! Am învățat de la cei mai mari ca Dumnezeu îți oferă vocația ca pe un cadou dar tu trebuie sa o primești si la rândul tău sa o oferi mai departe, atât cât este menit pentru tine !
Un urma acestor zile am dorit să ne exprimăm opiniile personale in câteva rânduri :
„Seminarul teologic este un loc primitor in care pot spune ca m-am simțit ca și acasă !
Mă rog bunului Dumnezeu să trimită harul sau asupra mea pentru a rămâne statornic în privința vocației pe care mi-a dăruit-o si sa fiu vrednic in a o duce spre  îndeplinire ca în următorul an sa pot face si eu parte din această familie” (Karnel Mario-Cristian)
„Părerea mea este că în acel timp cat am fost la seminar am putut sa îl cunosc pe Dumnezeu si atmosfera din jurul meu era călduroasă, adică, am fost primiți cu multă căldură din partea seminariștilor si asta m-a făcut cel mai mult ca să îmi doresc peste câțiva  ani sa mă reîntorc la seminar !” (Raul Sabliov)
„A fost o experiență frumoasa in care am interacționat foarte deschis ! Am rămas cu multe amintiri dar si cu multe mărturii frumoase de viața. M-am simțit ca intr-o familie! „(Ciobotaru Luca)
„Am învățat ca cel mai mare test al credinței este atunci când nu primești tocmai ce-ți dorești , dar poți spune: Mulțumesc Doamne ! „(Motolan Ioan)
Sper final dorim să mulțumim în special domnului nostru director pr. Kocsik Zoltan pentru că ne-a însoțit și a avut multă răbdare și energie cu noi !
În urma celor spuse, mulțumim pentru tot !
Dumnezeu sa va răsplătească!

(Foto pagina principală: https://www.facebook.com/SemInSap/photos)