Fotografii: Sipos Enikő

Continuând vizita canonică din acest an, Episcopul Diecezan Iosif Csaba Pál a vizitat, între 18 – 19 iunie a.c., parohia Timișoara VII Freidorf. Vizita a început marți, 18 iunie după-amiază, cu o Sfântă Liturghie celebrată în biserica Sfântul Rochus de către Excelența Sa. La liturghie au mai fost prezenți Zsolt Szilvágyi vicar episcopal cu probleme pastorale, paroh de Timișoara IV Iosefin și canonicul Gjuka Augustinov, paroh din Timișoara V Mehala.

În introducerea sa, pr. László Wonerth, preot paroh din Timișoara VII Freidorf, a descris parohia ca o comunitate nu foarte numeroasă, credincioșii fiind răsfirați în mai multe filiale ale parohiei. Cu toate acestea Excelența Sa Iosif Csaba Pál, care s-a reîntors în această comunitate după aproximativ două luni, a subliniat că deja cu ocazia primei sale vizite a găsit aici o comunitate compactă, dar a fost și mai mult captivat de spiritul misionar al comunității care i-a primit cu inima deschisă pe acei tineri vietnamezi care lucrează în oraș. Episcopul a mai fost salutat de Iakab István, președintele consiliului bisericesc.

În omilia sa Episcopul Diecezan, în legătură cu textul biblic care s-a citit în cadrul Sf. Liturghii, a împărtășit cu credincioșii din propria sa experiență, vorbindu-le despre nevoia de a învăța de la Isus să știm să gestionăm insultele pe care le primim, de a nu răspunde la rău tot cu rău, ci să ne iubim dușmanii și să ne rugăm pentru ei exact cum s-a auzit în cuvintele Evangheliei (Mt 5,43-48). – Isus ne cere foarte mult, dar merită să-i urmăm exemplul. Aceasta ne va testa credința, dar este bine să fim conștienți de faptul că am primit legea copiilor lui Dumnezeu. O comunitate vie este locul în care oamenii îl servesc pe Dumnezeu și pe  semenii lor – a spus episcopul.

După Sf. Liturghie, Episcopul Diecezan Iosif Csaba Pál s-a întâlnit cu membrii Consiliului Bisericesc, iar a doua zi a vizitat filialele Parța și Șag.

Următoarea vizită pastorală va avea loc între 25 – 26 iunie la Biled iar între 27 – 28 iunie la Dudeștii Vechi.