În seara zilei de 24 octombrie a.c. tinerii parohiei Timișoara II Fabric, s-au întâlnit în biserica „Millennium“ pentru un workshop și pentru a se cunoaște între ei. La început pr. Daniel Dumitru, parohul locului, i-a salutat pe cei care au sosit la acest eveniment, moment după care s-a rostit o scurtă rugăciune, comună, în deschidere.
După deschidere Henrietta Crețu-Blejan a prezentat ce înseamnă o echipă și ce înseamnă un grup.
Grup versus echipe, de aici s-a început cu a se explica care este diferența dintre un grup, un grup de muncă și ce este o echipă. S-a specificat faptul că la un grup responsabilitatea este individuală pe când la echipă este și individuală dar și de grup. De asemenea s-a expus tinerilor care sunt principiile unui grup și ale unei echipe. Henrietta le-a prezentat celor prezenți definiția unui grup social. Organizatorii au provocat tinerii să se gândească și să își găsească locul într-o echipă pe baza testului Belbin.
După prezentarea susținută de Henrietta Crețu-Blejan a urmat o parte spirituală pe care a expus-o pr. Daniel Dumitru, paroh de Timișoara II. Părintele a pornit de la întrebarea: De ce este nevoie de formare? Apoi a prezentat două povestioare: prima legată visul lui Don Bosco, care s-a înțepat în spini. Pr. Daniel a explicat că acești spini pot fi rănile noastre pe care le primim de la alții sau pot fi antipatiile noastre. A doua povestioară a fost despre o stâncă care a devenit o casă primitoare. Așa și noi fiecare dintre noi creștem și trebuie să fim o rază de soare a lui Dumnezeu, adică un loc primitor pentru alții. Toate acestea le-a spus pentru a întări prima parte prezentată de către Henrietta, căci și tinerii din parohia Timișoara II Fabric doresc să devină un team. „Într-un grup de tineret trebuiesc persoane potrivite la locuri potrivite, pentru ca a acea echipă într-adevăr să fie echipă.“- a subliniat Pr. Daniel.
Pentru ca echipa de tineret din Timișoara II Fabric să poată deveni o echipă, parohul locului cu reprezentantul tinerilor (Henrietta), a invitat Grupul de Tineret Maltez pentru a prezenta cum au reușit ei să devină o echipă și ce îi motivează pentru a forma o echipă. Toate acestea, pentru a arăta tinerilor că este bine să faci parte dintr-o echipă. „Suntem echipă pentru că facem ce ne place și lucrăm împreună.“ – a afirmat reprezentantul tinerilor maltezi. Totodată și tinerii din Familia Kolping Millennium și-au prezentat echipa, de ce sunt ei echipă și ce-i ajută în aceasta, respectiv care sunt proiectele lor. De asemenea au spus că ei se întâlnesc constant și țin legătura unul cu altul, chiar dacă nu se pot vedea, iar asta îi formează.
La final pr. paroh Daniel Dumitru le-a mulțumit celor care au fost prezenți la workshop-ul pentru tineri. El le-a cerut tinerilor prezenți un feedback pentru a ști părerea lor despre această seară petrecută împreună.

Csaba Váncsa