Data de 22.02.2019 a fost o zi de mare însemnătate pentru cadrele didactice din mai toate diecezele romano-catolice. Mănăstirea Maria Radna a fost însuflețită de prezența a peste 90 de profesori care au avut parte de o zi de reculegere spirituală. Pe lângă rugăciunile comune și participarea la Sfânta Liturghie, dascălii au participat la cele două prelegeri propuse de Pr. Riba Ioan, spiritualul Colegiului Romano-catolic „Sfântul Iosif” din București și Pr. Zsodi Viktor călugăr piarist, Liceul Piarist „Dugonics Andras” din Szeged, „Resursele cadrului didactic” și „Copilul ca și dar al lui Dumnezeu”.
Au urmat discuții în grupuri mici, plecând de la următoarele cuvinte cheie: speranță, creativitate, solidaritate, toleranță, încredere, credință. În final au împărtășite concluziile discuțiilor și s-au realizat intențiile susținute de liderii de grup în timpul Sfintei Liturghii.
„Mă reîntorc acasă cu sufletul plin, încântată și plină de speranță. Întotdeauna există un orizont deschis iar, noi cei născuți pentru a educa suntem mândrii de misiunea noastră, aceea de a aduce lumină în mintea și sufletul prețioaselor daruri primite de la Dumnezeu, elevii noștri. Mulțumim organizatorilor pentru eforturile depuse în realizarea acestei zile de nota 10. Sper din suflet să reușiți să transformați această zi în una de tradiție. „-a relatat prof. Gradinariu Corina, Școala Gimnaziala Anișoara Odeanu, din Lugoj.

* * *

În acest weekend, pe data de 23 februarie, 2019, a avut loc ,,Ziua de reculegere spirituală pentru cadrele didactice”. Locul desfășurării a fost Mănăstirea  Maria-Radna. Cu acest prilej s-au reunit educatori din regiuni diverse și de specializări diferite. Evenimentul a fost cu adevărat deosebit si datorită îndrumătorilor spirituali, Pr. Riba Ioan, spiritualul Colegiului Romano-Catolic ”Sfântul Iosif” din București, care a ținut prelegerile în limba română și  P. Zsódi Viktor călugăr piarist la  Liceul Piarist „Dugonics András” din Szeged, responsabil cu partea maghiară. Întreaga experiență a fost una de neuitat datorită activităților propuse și a participanților. În cadrul discuțiilor în grupuri mici am avut ocazia să cunoaștem persoane noi și să abordăm anumite teme dintr-o perspectivă nouă.  Am învățat faptul că speranța, încrederea, toleranța și solidaritatea sunt elemente cheie în actul de predare și totodată necesari pentru o societate de viitor.