La inițiativa Sfântului Părinte Papa Francisc, anual se celebrează Ziua Mondială a Săracilor. Anul acesta această zi a fost marcată în toată lumea, duminică 17 noiembrie.
În scrisoarea sa Papa Francisc îndeamnă toate comunitățile creștine să devină tot mai apropiate de cei defavorizați. Găsim astăzi diferite forme de sărăcie și drame umane atât aproape, cât și departe de noi. Creștinii, pe lângă ajutorul material oferit celor săraci și defavorizați, sunt chemați a atinge inima acestor frați și surori, oferind mângâiere, acceptare și ajutor spiritual: ,,Ceaa ce ați făcut acestor mici, mie mi-ați făcut.”(Mt 25, 40)
Duminică, 17 noiembrie 2019, Parohia Romano-Catolică din Caransebeș, după Sf. Liturghie comunitară s-a gândit să pornească spre acești frați și, încurajați de exemplul Sf. Părinte Papa, a oferit un prânz cald, fraților defavorizați în sala mare a casei parohiale din localitate. La pregătirea acestui mic gest au ajutat din plin colaboratorii parohiali, intenția de viitor fiind aceea ca aceste gesturi să continue și în alte zile și cu alte ocazii.
După informații primite de la Pr. Marin Matieș, paroh de Caransebeș