​ Zilele Familiei Schönstatt au fost organizate în această vară în Dieceza de Oradea, ele având loc în perioada 18-21 august la Șuncuiuș, județul Bihor. La manifestare au participat trei familii din Dieceza de Oradea și trei familii din Dieceza de Timșoara.
Familia Kovács a fost responsabilă de organizare, în timp ce cuplurile Fleischer și Litkei din mișcarea familiei maghiare de Schönstadt au fost responsabili de partea spirituală. Am fost însoțiți pe tot parcursul drumului de părintele Roland Orosz, părinte primițiant din Dieceza de Oradea și de Sr. Böbe, soră mariană de Schönstatt, care s-au implicat activ în programele spirituale și au lucrat cu copiii.


Liturghia de închidere, celebrată duminică la prânz, a fost celebrată de părintele Tibor Karácson, directorul de program al Radio Maria din Transilvania.
„Această tabără pentru familii a însemnat foarte mult pentru noi, pentru că am venit cu sufletul obosit și tulburat și am plecat încărcați. Aveam nevoie de un alt impuls mental.
Cele două cupluri care au ținut prelegerile și au participat la tabără au vorbit despre problemele actuale tipice vieții noastre, cum ar fi munca căsătoriei noastre, certurile și reconcilierea, unitatea în căsătorie, importanța credinței practicate, a Providenției divine în familia noastră și, de asemenea, vorbitorii ne-au împărtășit experiențele lor despre cresterea copiilor. Am lucrat împreună și la un studiu al părintelui Kentenich, care a avut ca temă credința eroică a Fecioarei Maria.
După prezentări, toate cuplurile căsătorite au putut pleca să discute despre ceea ce au auzit și să compare acestea cu propriile lor vieți. Datorită persoanelor care au avut grijă de copiii, cuplurile au putut petrece câteva ore fiind atenți doar unul la celălalt, facilitând astfel dialogul dintre ei. Am reușit să ne reidentificăm greșelile în raport cu subiectele și am primit și sfaturi despre cum să le eliminăm.
Micul dejun, prânzul și cina cu familiile și excursiile au fost oportunități excelente pentru relaxare de grup.
Aș evidenția în mod special cercurile de împărtășire de seară, când cuplurile căsătorite puteau sta unul cu celălalt fără copii și își împărtășeau experiențele și sentimentele împreună într-un cerc mare, unde recunoșteau Providența lui Dumnezeu în situații de familie dificile și aparent grave, ajungând astfel la o cunoaștere de sine mai bună.
Fiecare zi a fost înălțătoare. Dorim să le mulțumim organizatorilor și tuturor celor care au ținut prelegeri pentru această perioadă plăcută petrecută împreună.”

Familia Bogya