În căminul cultural din Vinga sâmbătă, 3 decembrie a.c., după-amiază, s-au adunat peste 150 de tineri din mai multe parohii ale Arhidiaconatului de Mureș ca să participle la programul spiritual și la Sf. Liturghie de aprindere a celei de-a doua lumânări de pe coroana de Advent. Programul a început cu confecționarea calendarelor de Advent din cutii de chibrituri, lipite și decorate. S-au creat calendare unicate, cei prezenți dând dovadă de imaginație și îndemânare. Tinerii din Parohia Arad-Șega s-au pregătit cu o scenetă în limbile română și maghiară având ca temă pregătirea spirituală pentru Crăciun.
Sf. Liturghie pontificală a fost celebrată la ora 17.00 în biserica parohială din Vinga de către Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan. Au concelebrat preoții care i-au însoțit pe tineri la această întâlnire. Cadrul muzical al Sf. Liturghii a fost asigurată de corul Harmonia Christi din Timișoara, sub conducerea d-lui Iustin Călin.
La începutul Sf. Liturghii Episcopul Diecezan a fost salutat de către Pr. Piry Radulov, paroh de Vinga, care l-a rugat pe Păstorul Diecezei să binecuvânteze coroana de Advent așezată în fața altarului. „A doua lumânare înseamnă creșterea luminii și a speranței, înseamnă că avem mai multă lumină și în sufletele noastre” – s-a adresat tinerilor și credincioșilor Părintele Episcop, îndemnându-i să se pregătească spiritual pentru Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului nostru și prin Sf. Spovadă și convertire.
În omilia sa rostită în limba română, Pr. Mihai Milan Sima, paroh de Clocotici, a afirmat: „Isus ne cheamă pe toți în fiecare an să sărbătorim ziua Lui de naștere. Și noi suntem aici astăzi, în timpul Adventului, care este un timp de pregătire, ca să-i pregătim un dar, un cadou care să-i ducem lui Isus la ieslea lui în noaptea de Crăciun. Ce putem să-I ducem? Cel mai prețios cadou ești tu, sunt eu, este fiecare dintre noi și lucrurile pe care le ducem. Cristos are nevoie de noi. Cel mai frumos cadou este inima noastră, care să devină ieslea lui Isus.”
În limba maghiară Pr. Csaba Miklós, paroh de Mailat, s-a adresat celor prezenți, atrăgând atenția tinerilor asupra faptului că trebuie să fie mai atenți cu cei din jur și cu părinții, dar mai ales să fie mai atenți la Dumnezeu.
La sfârșitul Sf. Liturghii, cu ocazia zilei sale de naștere, Episcopul Diecezan a fost felicitat în numele tinerilor de către Pr. Tiberiu Szabo, preot responsabil cu pastorația tineretului. Totodată Păstorul Diecezei a primit și un cadou din partea tinerilor, un calendar de advent cu urări, mulțumiri și rugăciuni pentru fiecare zi din timpul Adventului. De asemenea, o tânără din Vinga, Ivanka Rankov, i-a pregătit Părintelui Episcop un portret în creion, foarte bine realizat, portret lucrat migălos de o bună bucată de vreme.
Întâlnirea tinerilor s-a încheiat cu o agapă în căminul cultural din localitate.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara